Χαμηλές προσδοκίες από το σημερινό ντιμπέιτ: Γιατί το απαξίωσε ο ίδιος ο Τσίπρας – Θα φανεί απομονωμένος;

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στο ντιμπέιτ των 6 πολιτικών αρχηγών, για μερίδα της κοινής γνώμης καθώς υπάρχει απέναντι αγώνας του Τσάμπιονς Λιγκ….

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη», ουσιαστικά απαξίωσε την αποψινή «τηλεμαχία», και χαμήλωσε τις προσδοκίες, λέγοντας πως πρόκειται για διαδικασία παράλληλων μονολόγων, «αποστειρωμένη», που επέβαλε ουσιαστικά η ΝΔ. εκτίμησε μάλιστα, πως οι τηλεθεατές μάλλον θα βαρεθούν.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα εδώ και εβδομάδες είναι να ζυμώσει στην κοινή γνώμη την θέση του ότι ο πρωθυπουργός «φοβάται» να αντιπαρατεθεί ευθέως με τον ίδιο σε ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών γιατί δεν έχει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα για την ακρίβεια και το δυστύχημα στα Τέμπη, παρολαυτά τώρα απαξιώνει το ντιμπέιτ.

Ντιμπέιτ… τετ-α-τετ φένεται πως θα γίνει κατόπιν …εκλογών – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σηκώνει το γάντι μόνο για ντιμπέιτ στις δεύτερες κάλπες – ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι αυτό δεν θα συμβεί γιατί θα συγκροτηθεί κυβέρνηση από την κάλπη της 21ης Μάϊου, είτε προοδευτική κυβέρνηση με κορμό των ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση «αποστασιών» με κορμό τη ΝΔ.

Την αξιοπιστία λόγων και έργων ως βασικό «χαρτί» του για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών την επόμενη τετραετία θα επιχειρήσει να αναδείξει σήμερα ο πρωθυπουργός στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταδείξει ότι παρά τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί υλοποίησε το σύνολο των προεκλογικών του δεσμεύσεων για το 2019 και συνεπώς χτίστηκαν τα θεμέλια για την Ελλάδα του αύριο και για το λόγο αυτό ζητεί την ψήφο των πολιτών προκειμένου να συνεχίσει η χώρα μας να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Αυτό όμως που επιδιώκει ακόμα περισσότερο μέσα από αυτό το ντιμπέιτ το οποίο και θεωρεί απαραίτητο λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο πρωθυπουργός είναι να πιεστούν τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά της Αριστεράς και κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Στόχος της ΝΔ είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και διεκδικεί την ηγεσία αυτού που αποκαλεί προοδευτική διακυβέρνηση να αναγκαστεί να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις.

Αλλά και να διαφανεί αν όντως οι ηγεσίες των κομμάτων αυτών έχουν δεχθεί να δεθούν στο άρμα του κ. Τσίπρα ή αν είναι τελικά απομονωμένος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ