Χάος στη Βουλή και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί ανάμεσα σε Άδωνι, Βελόπουλο, Κωνσταντοπούλου και Στίγκα

Σε αντιμεταναστευτική… υστερία βρίσκεται σχεδόν σύσσωμη η δεξιά πτέρυγα της Βουλής, για την τροπολογία που προβλέπει άδεια διαμονής στους μετανάστες.

Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος είχαν άγρια κόντρα, ανταλλάσσοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Σφήνα στον άγριο καυγά τους μπήκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που εγκάλεσε τον υπουργό Εργασίας για συνεχή χρήση του όρου λαθρομετανάστης, ενεργοποιώντας ρατσιστικά και ξενοφοβικά ένστικτα.

Σε ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού, ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο για απόπειρα ισλαμοποίησης της χώρας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου οι θέσεις για το μεταναστευτικό είναι κοντά σε εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, να τον αποκαλεί «δημαγωγό» και «λαϊκιστή της κακιάς ώρας».

Κ. Βελόπουλος: Κανάλι του Πακιστάν διαφημίζει την Ελλάδα και τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας να πάμε όλοι στην Ελλάδα… Αξίζει η ισλαμοποίηση της χώρας για 900 εκατ. ευρώ; Ευτελίζετε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή… Αντιλαμβάνομαι ότι περνάτε δύσκολες ώρες, εσείς Σαμαρικός δεν ήσασταν;

Αδ. Γεωργιάδης: Αναρωτιέται εάν είμαι δεξιός, Σαμαρικός, Μητσοτακικός… Μην μου κάνετε έλεγχο του παρελθόντος μου, εσείς ο ΠΑΣΟΚος. Πουλάει δεξιά ο ΠΑΣΟΚος που έλεγε πως είχε σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου για να πάρει καμιά ψήφο… τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως ΠΑΣΟΚο.

Αναφερόμενος στην τροπολογία ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως υπάρχει παρανόηση του περιεχομένου της από τους λαϊκιστές, εξαιρώντας πάντως τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του και αποκάλεσε «δημαγωγό» τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τον χαρακτήρισε «δημοκόπο».

Αδ. Γεωργιάδης: Κατά τον Αριστοτέλη η μεγαλύτερη ασθένεια της δημοκρατίας, που οδηγεί στην κατάλυση της δημοκρατίας, τι θα πει δημαγωγός; Κυριάκος Βελόπουλος…

«Θέλω 5 λεπτά να τον τελειώσω», ακούστηκε να λέει ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά:

Αδ. Γεωργιάδης: Εγώ δεν θέλω να σας τελειώσω, ήρθα να απαντήσω στη δημαγωγία, με λαϊκισμό πρέπει να τελειώσουμε… Εγώ ήμουν με την αρχή με το μνημόνιο κι εσείς όχι, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση… Λαϊκιστές της κακιάς ώρας όπως εσείς.

Κ. Βελόπουλος: Σας αποδίδω το βραβείο δημοκόπου … Ναι, ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και λέω ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, εγώ το λέω, εσύ μπορείς να το πεις; Ποιος; Ο Άδωνις… Έχεις δίπλα σου τον Πιερρακάκη, τον Λιβάνιο, τη Μενδώνη, το σημιτικό ΠΑΣΟΚ που είχε διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου…

Η κόντρα ξέφυγε εκτός ορίων με τον Κυριάκο Βελόπουλο να σχολιάζει με αφορμή παλαιότερα θετικά σχόλια του συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως έγινε φίλος του ο «οπαδός του μπάφου».

Ο υπουργός Εργασίας ο οποίος δέχθηκε και τα πυρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», απάντησε ανατρέχοντας σε έγκυρα -όπως είπε- λεξικά, όπου η λέξη «λαθραίος» δεν έχει μειωτικό χαρακτήρα. Με αφορμή δε, τις αναφορές της σε push back την κάλεσε να απαντήσει εάν κατηγορεί ευθέως το Λιμενικό Σώμα για δολοφονίες ανθρώπων.

«Ελπίζουμε να πείσετε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ανόητα, διότι ανόητα τα χαρακτηρίσατε, τα επιχειρήματα περί φάρου», σχολίασε καυστικά ο Διονύνης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού έδωσε λίγο αργότερα ο Βασίλης Στίγκας από τους Σπαρτιάτες. «Υπερασπίζεται λαθροπακιστανούς ο κ. Γεωργιάδης.. Θέλετε να νομιμοποιήσετε όλο το Ισλάμ… Προσκυνάτε αλλόθρησκους αγαρηνούς με παντόφλες… Είναι εν δυνάμει παιδεραστές οι ισλαμιστές. ο Μωάμεθ παντρεύτηκε την Αισά σε ηλικία σε ηλικία 6 ετών. Αν αυτό δεν είναι καραμπινάτη παιδεραστία τι είναι;», διερωτήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αγνοεί επί της ουσίας το παραλήρημά του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ