Φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράν για την επίθεση με drone σε ένα δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Ινδίας, ενώ ανησυχίες εκφράζονται για τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η υπηρεσία παρακολούθησης βρετανικών πλοίων ανακοίνωσε πολλαπλές αναφορές για ένα drone που πετούσε χαμηλά πάνω από ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης πριν από την έκρηξη του. Οι βρετανικές αρχές διερευνούν το περιστατικό και συνιστούν προσοχή στα πλοία που διέρχονται από την περιοχή.

Την προηγούμενη ημέρα, ένα άλλο δεξαμενόπλοιο δέχτηκε επίθεση ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της Ινδίας, μετά το οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά. Παρά την έλλειψη ανάληψης ευθύνης, υποψίες κατευθύνονται προς τους Χούθι της Υεμένης.

Το CNN αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι το Ιράν υποστηρίζει τους Χούθι σε τέτοιες επιθέσεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για μια πιθανή κλιμάκωση των επιθέσεων. Παρά την αρνητική αντίδραση του Ιράν, τις τελευταίες ημέρες τα Χούθι έχουν επιτεθεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται στις δυνάμεις της Ρωσίας, ενώ κλιμάκωση της έντασης παρατηρείται και στις εξελίξεις των συγγενών των στρατιωτών στην Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ