«Φωτιά» βάζουν οι νέες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας για «Γαλάζια Πατρίδα» (vid)

Σε νέες δηλώσεις για «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του την ίδια ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι «τονίστηκε στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις και ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένταση».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλερ μίλησε για ακόμα μία φορά περί «Γαλάζιας Πατρίδας» προσθέτοντας πως με το μαχητικό Κααν ανοίγονται νέοι στόχοι.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε πως «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Γαλάζιας Πατρίδας και στην πατρίδα των αιθέρων» λέγοντας ότι «με το μαχητικό Κααν ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν εξοπλιστεί με εγχώρια και εθνικά οπλικά συστήματα, εκτελούν με επιτυχία τα καθήκοντα της της την υπεράσπιση των συνόρων μέχρι και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στην Γαλάζιας Πατρίδα και την πατρίδα των Αιθέρων, μέχρι και την εκτέλεση ασκήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιασάρ Γκιουλέρ και πρόσθεσε:

«Το εθνικό και εγχώριο μαχητικό της Kaan το οποίο είναι η κόρη του ματιού της, της 21 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Η χώρα της έχει γίνει μια της της λίγες χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μαχητικό 5ης γενιάς,ανέβηκε κατηγορία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουμε σε νέους στόχους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ