Φρίκη: Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών της Μοσάντ αποκαλύπτει ότι οι παλαβοί μακελάρηδες του Ισραήλ στοχεύουν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών στην ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας, της Μοσάντ, δήλωσε ότι η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών του Ισραήλ που βρίσκονται στο τραπέζι καθώς το Τελ Αβίβ αποφασίζει πώς θα απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου.

Ο Γιάλντα Χακίμ μιλώντας στο βρετανικό SKYNEWS από την Ιερουσαλήμ σχετικά την πιθανή απάντηση μετά την εκτόξευση περισσότερων από 300 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ισραήλ, επιβεβαίωσε πως μεταξύ των σεναρίων του είναι και το χτύπημα στις πυρηνικές εγκατάστασεις της Τεχεράνης. «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται πως το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας κράτησε μακριά τους επιθεωρητές της για δύο ημέρες.

Η επίθεση στο Ισραήλ ήρθε μετά από μια ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο IDF είπε ότι το 99% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ απέτυχαν να διαπεράσουν την αεράμυνα του.

«Η εκδίκηση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο πόλεμο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου μιλώντας στο ίδιο μέσο, μετά τις ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να απαντήσει σε αντίποινα κατά του Ιράν, ο Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ είπε ότι ο Βηρυτός ανησυχεί.

«Οποιοδήποτε είδος εκδίκησης θα καταλήξει σε μεγαλύτερο πόλεμο, πιθανώς», δήλωσε.

«Και επομένως ο Λίβανος, η Συρία και η Ιορδανία μπορεί να έχουν πρόβλημα».

Ο Χαμπίμπ δήλωσε ακόμη ότι ελπίζει σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Εάν τα Ηνωμένα Έθνη κινούνταν προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση του Λιβάνου «πιθανότατα» θα την υποστήριζε.

Ερωτηθείς για την υποστήριξη της Χεζμπολάχ στην ιρανική επίθεση, ο Χαμπίμπ απάντησε: «Δεν την καλωσορίζουμε και δεν καταγγέλλουμε την επίθεση, γιατί το Ισραήλ την ξεκίνησε».

«Δεν έχουμε επιρροή στη Χεζμπολάχ όσο υπάρχουν μάχες μεταξύ αυτών και των Ισραηλινών και αν έχουμε επιλογή, τότε υποστηρίζουμε τη Χεζμπολάχ».

Μια λύση δύο κρατών είναι «η λύση για τα περισσότερα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», κατέληξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ