Φουντώνει η ονοματολογία: Οι «κλειδωμένοι» και οι «κρυφοί» στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Φτάνουν οι ανακοινώσεις για το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το σύνολο των ψηφοδελτίων, καθώς μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πριν το Πάσχα παρέμεναν κάποια κενά.

Το σύνολο των υποψηφιοτήτων στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας έχει κλείσει, αλλά για λόγους τακτικής, ανακοινώσεις θα γίνονται σταδιακά ίσως μέχρι και την τελική προθεσμία, ώστε να διατηρείται το στοιχείο της έκπληξης είτε καθώς πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στις τοπικές κοινωνίες ή είναι ευρύτερα γνωστά, όπως η Ράνια Θρασκιά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν εκλόγιμες και μη εκλόγιμες θέσεις, όσο και ως προς τον χρόνο των ανακοινώσεων. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν πως είναι στην ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει το χρόνο που θεωρεί ο ίδιος καλύτερο, με όρους επικοινωνίας, για την ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Επικρατείας: Οι «κλειδωμένοι» και οι «παιζόμενοι»
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει αρχίσει και φουντώνει εκ νέου η ονοματολογία και είναι τρία τα ονόματα που ακούγονται κι έρχονται να προστεθούν σε αυτά που είναι γνωστά.

Έτσι μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Έλενα Ακρίτα, στην οποία φαίνεται πως έχει προταθεί εκλόγιμη θέση. Επίσης, ακούγεται το όνομα του Εργατολόγου και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Διονύση Τεμπονέρα, ενώ κρούση φαίνεται πως έχει γίνει και στην οικονομολόγο και πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πλέον πολύ συχνά στις ομιλίες του, με αφορμή τη συμβολή της στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει να εκλέξει 5 βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μέχρι τώρα τα ονόματα που έχουν ακουστεί για εκλόγιμες θέσεις – με την Κουμουνδούρου μέχρι σήμερα να μισοεπιβεβαιώνει – είναι αυτά της εκπροσώπου Τύπου Πόπης Τσαπανίδου, του ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη και του καθηγητής Κλινικής Ογκολογίας στο Harvard Όθωνα Ηλιόπουλου.

Τέλος, στα «κλειδωμένα» ονόματα ακούγεται και εκείνο της πρώην υπαρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, αλλά πιθανόν για μη εκλόγιμη θέση.

Τσίπρας: Υποψήφιος στα Δωδεκάνησα
Στο μεταξύ, την μία από τις τρεις περιφέρειες που δικαιούται να είναι υποψήφιος, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην Κω, δηλαδή την περιφέρεια Δωδεκανήσων, προς τιμήν του Νεκτάριου Σαντορινιού μετά τον πολύ πρόσφατο χαμό του. Σημειώνεται ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κω σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 στην πλατεία Καζούλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ