«Φοβάμαι πως θα υπάρξει…» – Η απάντηση του Αποστολάκη στις χυδαίες δηλώσεις Αχτσιόγλου

Απάντηση στις δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου την Κυριακή (17/9) που μίλησε για «θολά νερά εύκολων λύσεων» έδωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον επικείμενο β’ γύρο και το κοινοβουλευτικό «ντόμινο που μπορεί να προκύψει για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, σε περίπτωση που αναλάβει τελικά τα ηνία του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ΕΡΤ «η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η υποψηφιότητα Κασσελάκη φέρνει κάτι καινούριο στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «αν στόχος όλων ήταν να βρεθεί μια λύση στο κόμμα, τα χθεσινά αποτελέσματα καταδεικνύουν σαφώς την επιθυμία του κόσμου, είναι μεγάλη η διαφορά. Εφόσον, όμως, η κ. Αχτσιόγλου εκτιμά πως μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, μπαίνουμε στη διαδικασία του β’ γύρου».

Ακολούθως, ο κ. Αποστολάκης, με αφορμή και τις δηλώσεις της Αχτσιόγλου την Κυριακή για «θολά νερά εύκολων λύσεων» εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημουργία «κλίματος τοξικότητας».

«Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση. Φοβάμαι πως θα υπάρχει. Ηδη ξεκίνησε με τις χθεσινές δηλώσεις. Ο κόσμος έχει ένστικτο και ο κόσμος επέλεξε με κάποιον τρόπο αυτό που θέλει. Το να θεωρουμε πως πως αυτό έγινε σε θολά νερά… Δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα. Πρέπει να πάμε σε κλίμα συνεννόησης. Αύριο, όλοι πρέπει να συνεργαστούν μεταξυ τους. Θέλω και εύχομαι να μην υπάρξει ζήτημα. Καλώ και προτρέπω όλους να διατηρηθεί ο πολιτικός πολιτισμός. Εδώ, γίνεται διεκδίκηση για τον επόμενο πρόεδρο και όχι κατάθεση προτάσεων διαφορετικών κομμάτων και απόψεων. Πρέπει να πάνε τα πράγματα ομαλά. Ο κ. Κασσελάκης το δήλωσε πως θέλει συνεννόηση με όλους, η επόμενη μέρα είναι για όλους, με πολλές απόψεις που πρέπει να είναι συμπληρωματικές και όχι αντίθετες».

Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες θα μπορούσα να φέρουν ακόμα και την παραίτησή του, ο κ. Αποστολάκης είπε: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Όταν προκύψει ο πρόεδρος, θα βρεθεί άμεσα η λύση, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές. Πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ απο το τέλμα, το κόμμα να βρει νέο αφήγημα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου, που δήλωσε τη συμμετοχή του».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ