Φακέλους με στοιχεία για τους χούλιγκανς κατέθεσαν Οικονόμου και Βρούτσης στον Άρειο Πάγο

Στοιχεία για την δράση των χούλιγκανς και τα περιστατικά αθλητικής βίας στην χώρα κατατέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (12/12) στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Γιάννης Οικονόμου και ο Γιάννης Βρούτσης.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, στόχος με τα στοιχεία που κατατέθηκαν και την αναβάθμιση της έρευνας είναι να σταματήσουν οι αγέλες των χούλιγκανς.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμου κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέοσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικους χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού», είπε αρχικά ο Γιάννης Βρούτσης.

«Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία που ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα και έρχεται να προστεθεί το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης. Μέσω ξυλοδαρμών διαιτητών και καταγγελιών για ξυλοδαρμούς δημοσιογράφους σε συνδυασμό με τα περιστατικά τα απαράδεκτα πρέπει όλα αυτά να συσχετιστούν», συμπλήρωσε.

«Η πολιτεία είναι εδω για να δώσει ένα τέλος στην μάστιγα αυγτή μέχρι τέλους για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι», κατέληξε ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άρειο Πάγο περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης έφτασαν στον Άρειο Πάγο κρατώντας στα χέρια τους φακέλους με στοιχεία για τις υποθέσεις που αφορούν τη δράση των χούλιγκανς τα τελευταία χρόνια.

Αντιμετώπιση των χούλιγκανς ως «εγκληματική οργάνωση»

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 έδωσε ένα περίγραμμα των ερευνών που θα ζητήσει η κυβέρνηση από δω και πέρα από την δικαιοσύνη.

«Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα: εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Και με ένα βαθύ ιστορικό που δεν θα καλύπτει ούτε τους 2, 3 ή 6 μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω σε δολοφονίες και σε πρόσωπα που η παρουσία τους, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί εκεί, εξακολουθούσε και εξακολουθεί να επισημαίνεται στους αθλητικούς χώρους και στο οικοσύστημα το οπαδικό», πρόσθεσε.

Μόλις έγιναν γνωστά τα επεισόδια στου Ρέντη η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Αυτή τη φορά πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και να εντοπιστούν όσοι δρουν ως εγκληματική οργάνωση. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των περιστατικών και οι ομάδες αυτών των παραβατικών οπαδών έχουν δομή και ιεραρχία και δρουν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει προς την ίδια κατεύθυνση την Δικαιοσύνη, την αστυνομία, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οποιοδήποτε άλλον χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό που θα ζητήσουν οι δύο υπουργοί από την δικαιοσύνη είναι να ενοποιηθούν πια όλες οι υποθέσεις παλιές και λιγότερο παλιές καινούργιες, γνωστές και άγνωστες που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία, με τον χουλιγκανισμό και με άλλες παραβατικές συμπεριφορές τις οποίες όμως συνδέουν ενδεχομένως ίδιες μέθοδοι ή ίδια πρόσωπα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ