Υπό διαπραγμάτευση συμφωνία για τη διάσωση της αμερικανικής First Republic Bank

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση στη First Republic Bank, εξερευνούν πιθανότητες να προσφερθεί κρατική στήριξη για να ενθαρρυνθεί το κλείσιμο συμφωνίας, μετέδωσε χθες Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση.

Μεταξύ άλλων επιλογών που εξετάζονται είναι η πιθανότητα το κράτος να απαλλάξει τη First Republic Bank από πόρους που βαραίνουν στο ενεργητικό της, κατά το δημοσίευμα.

Άλλες ιδέες υπό συζήτηση είναι η χορήγηση εγγυήσεων, η χαλαρότερη εφαρμογή κανόνων για την κεφαλαιοποίηση, και η χαλαρότερη εφαρμογή των ορίων για τους μετόχους, ώστε να γίνει πιο ελκυστική η τράπεζα.

Η First Republic Bank, οι μετοχές της οποίας κατέγραφαν πτώση σχεδόν 18% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.