Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται δηλητηρίαση από κεταμίνη» κατέθεσε ιατροδικαστής στη δίκη της 34χρονης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της 34χρονης από την Πάτρα, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Η μάρτυρας αμφιχβήτησε ότι η 9χρονη πέθανε από μεγάλη δόση κεταμίνης.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη. Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

Πρόεδρος: Γιατί ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης δεν γράφει ως αιτία θανάτου την υποθρεψία αλλά τη δηλητηρίαση από κεταμίνη

Μάρτυρας: Ο κ. Μπουζιάνης κρατάει τις αποστάσεις του. Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία.

Πρόεδρος: Αυτό όμως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης:

Η κ. Δημακοπούλου χαρακτήρισε ασφαλές φάρμακο την κεταμίνη προσθέτονας ότι «τα 6,5 ml θεωρούνται  εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ