Τσίπρας: «Δεν θα ρισκάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει σε β’ εκλογές»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο ενόψει των εκλογών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα ρισκάρει ο Κ.Μητσοτάκης να πάει σε δεύτερες εκλογές» .

Το πρόγραμμα μας απόλυτα κοστολογημένο, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «έχω πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Έχω πλήρη εικόνα και των δημοσιονομικών δυσκολιών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πρεμούρα να αποδείξει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο».

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

Εχουμε έτοιμη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου με τρία άρθρα. Όπως είπε αυτή περιλαμβάνει: Αναστολή πλειστηριασμών α΄κατοικίας. Το δεύτερο άρθρο αφορά την καθιέρωση ελάχιστης βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ. και το τρίτο μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Για σχηματισμό κυβέρνησης

Δεν θα ρισκάρει ο Μητσοτάκης να πάει σε δεύτερες εκλογές είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα δεν θα πάει δεύτερες εκλογές αλλά στη δημιουργία προοεδευτικής συνεργασίας.

«Όπως δείχνουν οι μετρήσεις μας, το πρώτο κόμμα με το τρίτο θα μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση. Αν κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης πιστεύω ότι θα επιδιώξει κυβέρνηση. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση. Θα πάμε σε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα βασίζεται στην ανάταξη της κοινωνίας, της οικονομίας και κυρίως να ξαναγυρίσει η δικαιοσύνη παντού και για όλους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ