Τρόμος εκ δεξιών για τον Μητσοτάκη – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αντιμέτωποι με πολλαπλά μέτωπα θα βρεθούν στην πορεία προς τις ευρωεκλογές κυβέρνηση και Κυρ. Μητσοτάκης. Πέραν της επίθεσης που δέχονται από τα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν να διαχειριστούν και τον εκ δεξιών κίνδυνο. Σύμφωνα με το paron.gr, aπό την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη στη λεγόμενη συντηρητική Δεξιά, τμήμα της οποίας, ωστόσο, υπήρχε και εντός της Νέας Δημοκρατίας. Συνειδητά και βάσει στρατηγικής όλο αυτό.

Η πυξίδα της πολιτικής του ήταν στραμμένη προς το Κέντρο, υποτιμώντας την ισχύ του συντηρητικού χώρου. Και κατ’ επέκταση την απειλή που μακροπρόθεσμα θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει. Και αυτή η ώρα φαίνεται ότι έφτασε. Τους τελευταίους μήνες, όλες ανεξαιρέτως οι έρευνες καταγράφουν μια σταθερή αύξηση της δύναμης πρωτίστως της Ελληνικής Λύσης και δευτερευόντως της Νίκης. Στα δύο αυτά κόμματα καταλήγει το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τη Νέα Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα φαίνεται να ενισχύονται και άλλοι κομματικοί σχηματισμοί που κινού­νται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο, όπως, π.χ., η Φωνή Λογικής που ίδρυσε η Αφρ. Λατινοπούλου, άλλοτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, η αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει την εγκληματικότητα, το Μεταναστευτικό κ.ά., που αποτελούν κόκκινο πανί για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα κόμματα που κινούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας αθροίζουν ένα ποσοστό της τάξης του 16% – 18%, με αυξητική τάση, που σημαίνει ότι μπορεί στις ευρωεκλογές να αγγίξει και να ξεπεράσει ίσως το 20%. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτών στις εθνικές εκλογές του 2023 αλλά και του 2019 είχε ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Μέχρι πρότινος ο Κυρ. Μητσοτάκης αρνείτο να αποδεχθεί τον κίνδυνο που προερχόταν από την πλευρά αυτή και επέμενε στη θεωρία του ότι οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα κάνει δεύτερες σκέψεις επ’ αυτού. Φαίνεται, δε, να έχει πειστεί ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν στρατηγικές με στόχο να ανακοπεί το ρεύμα ενίσχυσης των μικρών κομμάτων της Δεξιάς. Κατά συνέπεια, τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένονται κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Αν αυτές θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, θα φανεί σταδιακά, αλλά προπαντός το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ