Τρομοκρατημένο το σύστημα Μαξίμου από τα αντάρτικα στη ΝΔ που απειλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Θορυβημένα εμφανίζονται τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου από τις αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις βουλευτών για τα θέματα της επικαιρότητας, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ότι ξεπέρασε τα προβλήματα της πανδημίας και επιχειρεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν διστάζουν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους για όλα τα θέματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στη Ν.Δ., αλλά και στην κυβέρνηση, ζητώντας σοβαρές αλλαγές στα νομοθετήματα που φέρνει προς ψήφιση το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει πως τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος εισπράττουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας και γι’ αυτό προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, χτίζοντας παράλληλα το δικό τους προφίλ στη βάση του κόμματος.

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι οι διαφωνίες είναι ουσιαστικές και γι’ αυτό εκφράζονται από στελέχη με κοινοβουλευτική εμπειρία και βαθιές ρίζες στη Ν.Δ. Δηλαδή, λέγεται ότι οι διαφωνίες έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο και ότι διαφοροποιούνται από τις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γυναικείες αντιδράσεις

Οι πρώτες ηχηρές αντιδράσεις ήρθαν από την Όλγα Κεφαλογιάννη και τη Μαριέττα Γιαννάκου για το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών.
Οι ενστάσεις που κατατέθηκαν έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την άποψη ότι στο σχέδιο νόμου έχουν επικρατήσει κυρίως οι απόψεις της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Ενεργοί Μπαμπάδες» και πολύ λιγότερο τα όποια αιτήματα γυναικείων οργανώσεων.

Όπως επισημαίνεται από τα στελέχη που διαφωνούν με το εν λόγω νομοθέτημα «δεν είναι τυχαίο ότι στο αρχικό κείμενο που έφερε προς συζήτηση το υπουργείο Δικαιοσύνης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής δεν υπήρχε καν η σύνδεση της πρωτοβουλίας με τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας».

Η πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, με άρθρο της στην εφημερίδα «Εστία», έκανε λόγο για σοβαρές αστοχίες που προσκρούουν στο συμφέρον του παιδιού. Χαρακτήρισε, δε, νομικώς προβληματική τη διατύπωση για «εξίσου» γονική επιμέλεια, ενώ εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία της τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσει σε εναλλασσόμενη κατοικία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σταθερότητα που χρειάζονται τα παιδιά.

Ακολούθησε η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία επέλεξε το βήμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να εκφράσει τις διαφωνίες της. «Δεν μπορεί να επιβάλλεται υποχρεωτικό πλαίσιο συνεπιμέλειας ούτε υποχρεωτικός χρόνος παραμονής σε κάθε γονέα. Η κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται ειδικά για το κάθε παιδί» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γιαννάκου, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί πως θα επανέλθει στο ζήτημα.

Ερωτηματικό μέχρι σήμερα παραμένει το πώς θα αντιδράσουν τα δυο πρώην κυβερνητικά στελέχη αν ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας δεν προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες πάντως η κυβέρνηση έχει ήδη αναγγείλει.

Αντάρτικο Τζαβάρα

Η βόμβα, ωστόσο, έσκασε στην αρχή της εβδομάδας με τη δήλωση του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος ανέφερε πως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές διαμαρτυρόμενος για την εγκατάλειψη της περιοχής του από την κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του μάλιστα στο Facebook ο Τζαβάρας αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης το Πανεπιστήμιο Πάτρας να κλείσει «τις σχολές που λειτουργούν στην Ηλεία της Ολυμπιακής Γης τα τελευταία 20 χρόνια (και όχι τα τελευταία δύο χρόνια, όπως εσφαλμένως αναφέρθηκε)».

«Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας οφείλω να σταθώ με το μέρος της λογικής και να δηλώσω ότι, όσο διαρκεί αυτός ο παραλογισμός, δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Πολλώ δε μάλλον που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου μέσα στους πρώτους μήνες της θητείας της» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο βουλευτής. Να επισημάνουμε δε ότι την ανακοίνωση για το πανεπιστήμιο υπογράφει και ο έτερος βουλευτής του νομού Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Εργασιακά, κάνναβη, Πρέσπες, πανδημία

Την ίδια ώρα η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Άννα Ευθυμίου, εργατολόγος στο επάγγελμα, εξέφρασε διαφωνίες σε αρκετά σημεία του εργασιακού νομοσχεδίου και ζήτησε βελτιώσεις.
«Χρειάζονται ασφαλιστικές δικλίδες σε συγκεκριμένα σημεία. Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζόμενου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του.

Το οκτάωρο και το σαραντάωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργαζόμενου εργοδότη και εργαζόμενων δεν είναι μία ισότιμη σχέση γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης. Το λέω ως εργατολόγος» επισήμανε.
Παράλληλα γκρίνιες και σχόλια υπάρχουν για τη συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Νίκο Καρανίκα για το θέμα της ιατρικής κάνναβης.

Ο Γιάννης Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού.


Φυσικά, μείζον θέμα υπάρχει με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μνημόνια συνεργασίας τα οποία πρέπει να περάσουν από τη Βουλή αλλά και με τη στάση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία για να επικρίνει την κυβέρνηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γρίφος από την Όλγα Γεροβασίλη μετά τις δημοσκοπήσεις για όσα θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Αληθεύει; 248.000 ευρώ για να τραγουδήσει η Μποφίλιου στο Σύνταγμα;

Η Πυθία καταγράφει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Κόλαφος ο Τσακαλώτος διέσυρε δημόσια τους πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίσχη σε βάρος Κασσελάκη και βάσης (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...