Τραμπ: Ανάρπαστα τα μπλουζάκια με την ιστορική φωτογραφία από την φυλακή

Ανάρπαστα έχουν γίνει t-shirt και κούπες με την φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ από την φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ παραδόθηκε την Πέμπτη σε φυλακή της Τζόρτζια με την κατηγορία της εκβίασης και της συνωμοσίας για τις προεδρικές εκλογές του 2020 και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 δολαρίων, αφού όμως πρώτα ο σερίφης τον έβγαλε μια ιστορική φωτογραφία.

Με το κεφάλι γερμένο ελαφρά προς τα μπροστά, πολύ σκληρό, ακόμη και επιθετικό, βλέμμα σε ένδειξη περιφρόνησης: η φωτογραφία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος απαθανατίστηκε από τις υπηρεσίες του σερίφη της Ατλάντα, κάνει τον γύρο του κόσμου από την Πέμπτη το βράδυ.

Την φωτογραφία σχολίασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για ένα «όμορφο τύπο».

Μέσα σε λίγες ώρες η προεκλογική του εκστρατεία κυκλοφόρησε κούπες και μπλουζάκια με την φωτογραφία από την σύλληψη του Τραμπ, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και, σύμφωνα με τους επιτελείς της καμπάνιας, δεν προλαβαίνουν να τα τυπώσουν και να κυκλοφορήσουν οπότε χρειαστεί χρόνος και υπομονή από τους ενδιαφερόμενους.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, ο Τραμπ πήρε σκόπιμα αυτή την πόζα προκειμένου να δώσει ένα αίσθημα εκφοβισμού προς τους δικαστές και πιθανόν επιθυμεί να κάνει την φωτογραφία το βασικό επικοινωνιακό εργαλείο για την εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024- καθώς είναι από τα επικρατέστερα φαβορί των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ