Τραγωδία ανοιχτά της Μυκόνου

Οι σοροί τριών ατόμων ανασύρθηκαν από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Μυκόνου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων 12 αγνοουμένων.

Ανασύρθηκαν συνολικά τρεις νεκροί, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, ενώ έχουν βρεθεί δύο επιζώντες – ένας Σύρος και ένας Παλαιστίνιος. Οι επιζώντες δήλωσαν στους λιμενικούς ότι στο πλαστικό σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις με πέντε γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι.

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του λιμενικού σώματος από δύο πλοία του λιμενικού, ένα ελικόπτερο super puma και χερσαία για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μικρό σκάφους που βυθίστηκε βορειοανατολικά της νήσου και επέβαιναν 17 άτομα. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν μέχρι αυτή την ώρα πέντε μποφόρ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος κ. Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (26/5) ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις 6:30 τα ξημερώματα. Όπως είπε, ειδοποιήθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 ότι ένα σκάφος έχει ανατραπεί βορειανατολικά της Μυκόνου. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 8 άτομα, κατά δήλωση των δύο διασωθέντων, τόνισε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο (02) αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου. Κατά δήλωση τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα δεκαπέντε (15) άτομα χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., ένα (01) ελικόπτερο Sikorsky του Π.Ν καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στην περιοχή σπεύδει, ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.)., ενώ πρόκειται να επιχειρήσει και ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί δύο (02) άτομα και έχουν ανασυρθεί τρεις (03) σοροί (ένας (01) άνδρας και δύο (02) γυναίκες), ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 BF.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....