Το BBC διασύρει την κυβέρνηση για την πυρκαγιά στη Ρόδο: Στρώματα, χαρτόκουτα, ένα… «φρενοκομείο»

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την ταλαιπωρία των Βρετανών τουριστών στη Ρόδο, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη για ακόμη μία νύχτα η πυρκαγιά, μεταδίδει το BBC.

Η Lesley Young – που έφτασε στη Λίνδο της Ρόδου το πρωί του Σαββάτου – είπε ότι δεν μπορούσε να πάει στο ξενοδοχείο τους επειδή είχε εκκενωθεί. Παρά το γεγονός ότι είχε ασφάλιση διακοπών αξίας 2.000 λιρών για χρήση εναλλακτικήw διαμονής, όπως δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο «Δεν μπορέσαμε να βρούμε απολύτως τίποτα».

Προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο, αλλά…

«Έτσι μας πήγαν στο αδελφό ξενοδοχείο αυτού που κλείσαμε και έχουν στήσει στρώματα στο πάτωμα μιας συνεδριακής αίθουσας. Πραγματικά έχουν προσπαθήσει να κάνουν το καλύτερο, αλλά δεν έχουμε ιδέα πόσο καιρό θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση».

Η κ. Young, η οποία βρίσκεται σε διακοπές ως ομάδα επτά ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και τεσσάρων ενηλίκων, είπε ότι είχαν κάνει κράτηση για διακοπές δύο εβδομάδων, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν θα έμεναν τόσο πολύ.

«Ευτυχώς έχουμε τις αποσκευές μας και τα παιδιά χοροπηδάνε πάνω κάτω στα στρώματα», πρόσθεσε.

Ένα ζευγάρι στον μήνα του μέλιτος είπε στο BBC ότι είχε μεταφερθεί από μια παραλία, όπου είχαν αποκλειστεί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους, από τον ελληνικό στρατό τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κομφούζιο στους δρόμους

«Είναι πολύ αγχωτικό», είπε ο John Miller, ο οποίος έχει εκκενωθεί, με την οικογένειά του, δύο φορές από το ξενοδοχείο του. Το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν στο Κιοτάρι είχε πολλαπλές διακοπές ρεύματος. Τόνισε ακόμη ότι οι δρόμοι ήταν αποκλεισμένοι και ο στρατός καθ’δόν. «Η κατάσταση είναι ένα φρενοκομείο» σχολίασε.

O Simon Wheatley αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του, μαζί με την έγκυο αρραβωνιαστικά του και τον τρίχρονο γιο του και εξακολουθεί να ψάχνει για εναλλακτική διαμονή για τις επόμενες νύχτες.«Δεν έχω βρει ξενοδοχείο για σήμερα το βράδυ», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια χρειαζόταν διαμονή μέχρι την Τρίτη, όταν πρόκειται να φύγει.

Το BBC θύμισε και τις δηλώσεις του αντιδημάρχου της Ρόδου για ανθρώπους που κοιμούνται σε χαρτόκουτα.

«Οι άνθρωποι κάθονται σε σκαλοπάτια στα σχολεία. Ανοίγουν χαρτόκουτες και κοιμούνται επάνω» δήλωσε στην τηλεόραση του Open ο αντιδήμαρχος της Ρόδου. Όπως εξήγησε δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία όταν εξαπλώθηκε επικίνδυνα η πυρκαγιά, αλλά και εκείνοι που ήρθαν στο νησί αυτές τις ημέρες και είχαν κλείσει κάποιο δωμάτιο σε αυτά τα ξενοδοχεία που έχουν κλείσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ