Το σχέδιο Μητσοτάκη για «στοχευμένες παρουσίες» σε όλη την Ελλάδα – Αυτή είναι η ομάδα για τις «ειδικές περιοδείες» πριν τις κάλπες

Μία «ομάδα κρούσης» για περιοδείες αλλά και τηλεοπτικές εμφανίσεις, στη μάχη της εξασφάλισης της «ασφαλούς αυτοδυναμίας», συγκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιοποιώντας όλα τα «ειδικά χαρακτηριστικά» ενός εκάστου των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Με άλλα λόγια, ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ «στέλνει» σε κάθε περιοχή στελέχη που έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να διαχειριστούν τα κατά τόπους πολιτικά και άλλα προβλήματα που έχει η ΝΔ. Για παράδειγμα, η πείρα και το ενωτικό προφίλ του Νικήτα Κακλαμάνη κρίθηκαν απαραίτητα για την Άρτα, την Φθιώτιδα, την Πιερία και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς εκεί τα βασικά προβλήματα του κόμματος είναι ο ανταγωνισμός, οι έριδες και οι κακές σχέσεις μεταξύ των «γαλάζιων» υποψηφίων. Επίσης, ο Κώστας Κατσαφάδος θα περιοδεύσει στη Λακωνία, το Καστελλόριζο και την Κω, ώστε να αξιοποιηθούν δύο χαρακτηριστικά του: η καταγωγή του από τη Μάνη, αλλά και η θητεία του ως υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας –εξ ού και οι επισκέψεις στα ακριτικά νησιά. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Πιερρακάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να «οργώσει» την Κρήτη, η οποία βάφτηκε μεν «γαλάζια» στο χάρτη, ωστόσο αρκετοί Κρητικοί έχουν ακόμη αναφορές στο ΠΑΣΟΚ –υπήρξε για χρόνια, άλλωστε, «κάστρο» της Χαριλάου Τρικούπη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη με το ειδικό της βάρος και την εγνωσμένη ικανότητά της να κάνει εκλογές θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη ώστε να ριχτεί στη μάχη απόκρουσης της δυναμικής της «Ελληνικής Λύσης» και της «Νίκης», ενώ ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης θα επιδιώξει να αντιστρέψει το κακό εσωκομματικό κλίμα στη Βοιωτία, εξαιτίας της μη εκλογής του επί σειρά ετών βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα. Ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα επιστρατευθεί σε περιοχές με έντονο το ΠΑΣΟΚικό στοιχείο, όπως η Ηλεία, η Αρκαδία και το «κάστρο» των Παπανδρέου –δηλαδή η Αχαΐα. Δύο στελέχη με σκληρό δεξιό προφίλ έχουν επιστρατευθεί για τους νομούς που «σαρώνουν» τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, ώστε να κάνουν «μασάζ» στους υπερδεξιούς ψηφοφόρους: Ο Μάκης Βορίδης ετοιμάζεται για Φλώρινα, Κιλκίς και Πιερία, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη κλεισμένο πρόγραμμα για περιοδείες και εμφανίσεις στην Πέλλα, την Καστοριά και την Θεσπρωτία.

Ταυτοχρόνως, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με την ιδιότητα του εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βρεθεί στην πυρόπληκτη Εύβοια, ώστε να δώσει νέες υποσχέσεις στήριξης, ενώ το δίδυμο που διαχειρίστηκε την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ήτοι οι κκ. Δένδιας και Παναγιωτόπουλος, θα βρεθούν στον ακριτικό Έβρο. Ο τέως υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες της Ροδόπης –του μόνου νομού που βάφτηκε «ροζ» στον χάρτη της 21ης Μαΐου- να… μην αποτελούν πολιτική παραφωνία στις 25 Ιουνίου, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη, πρωτεύσασα στην Ανατολική Αττική, αφού περιοδεύσει στην πατρίδα της, την Ευρυτανία, θα βρεθεί στην Καβάλα και την Κεφαλονιά, ως πρώην υφυπουργός Τουρισμού. Η Δόμνα Μιχαηλίδου θα βρεθεί στις Κυκλάδες –Μύκονο και Σύρο- ενώ η πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας θα δώσει το «παρών» σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως η Κέρκυρα και η Ρόδος. Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, θα βρεθεί για ευνόητους λόγους στη Λέσβο και ο Νίκος Παπαθανάσης, που έχει εμπλακεί ενεργά στην απολιγνιτοποίηση, θα δώσει τη μάχη της πειθούς στην Κοζάνη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ