Το ΝΑΤΟ «πίεζει» την Ευρώπη: Ενισχύστε την παραγωγή και αυξήστε τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εντείνουν την παραγωγική τους ικανότητα σε όπλα, με στόχο την ενίσχυση των παραδόσεων προς την Ουκρανία και την πρόληψη μιας παρατεταμένης αντιπαράθεσης με τη Μόσχα.

Ενόψει της επικείμενης συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της βιομηχανικής βάσης της Ευρώπης για την ταχύτερη αναπτυξιακή της ανασυγκρότηση, προκειμένου να αυξηθούν οι παραδόσεις όπλων και να αναδιοργανωθούν τα δικά τους αποθέματα.

Παράλληλα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι, παρόλο που δεν υφίσταται άμεση στρατιωτική απειλή κατά κάποιου συμμάχου, το Κρεμλίνο συχνά εκτοξεύει απειλές κατά χωρών της συμμαχίας.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης στην ασφάλεια και της ενότητας μεταξύ των συμμάχων, δηλώνοντας ότι η ειρήνη στην Ευρώπη δεν είναι δεδομένη, όπως αποδείχθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία περίπου δύο χρόνια πριν.

Επιπροσθέτως, τόνισε την ανάγκη για προετοιμασία απέναντι σε μια δυνητική αντιπαράθεση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να εκτείνεται σε δεκαετίες, ενισχύοντας το μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μακροχρόνιες προκλήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ