Το μεγάλο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας

Έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας πρόκειται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Ο στόχος διπλός: Αφενός να ασκήσει πίεση, όσο μεγαλύτερη γίνεται, προς την κυβέρνηση και αφετέρου να διευρύνει την απήχησή του στην κοινωνία.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι όσο η κυβέρνηση επιμένει να προωθεί και να υλοποιεί πολιτικές με αντιλαϊκά χαρακτηριστικά, τόσο θα μεγαλώνει το κύμα των δυσαρεστημένων. Στόχος του Αλ. Τσίπρα είναι το κόμ­μα να γίνει η φωνή όλων αυτών που πλήττονται από τις αποφάσεις (επιλογές) του Κυρ. Μητσοτάκη και των υπουργών του.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια του ο κ. Τσίπρας δείχνουν καθαρά ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά (διαχείριση πανδημίας, οικονομίας κ.ά.) η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού τμήματος των πολιτών.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Κουμουνδούρου θα επιμείνει και θα εντείνει την κριτική σε ζητήματα όπως η δημόσια ασφάλεια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδυναμία (αποτυχία) να ελέγξει (περιορίσει) την εγκληματικότητα και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Οι προβολείς του κόμματος θα είναι μονίμως στραμμένοι πάνω στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στο ζήτημα των εργασιακών καθώς θεωρούν βέβαιο ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο θα επιβαρύνουν τις συνθήκες εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. Ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στο πεδίο της καθημερινότητας ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια.

Επισκέψεις απόλυτα στοχευμένες ούτως ώστε κάθε φορά να αναδεικνύει τα προβλήματα κάθε περιοχής, πέρα από τα γενικότερα δηλαδή. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες αλλά και τον κομματικό μηχανισμό σε… θέση μάχης. Όσο κι αν το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πειστεί απόλυτα και σκοπεύουν να είναι έτοιμοι για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...