Το μήνυμα της Μαρίας Ζαχάροβα στον Μακρόν: «Να θυμάσαι πώς η πρώτη γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812 κατέληξε με την κατάληψη του Παρισιού»

Μήνυμα στην Γαλλία και προσωπικά στον Ε.Μακρόν για το πώς κατέληξε η προτελευταία γαλλική εισβολή στα ρωσικά εδάφη το 1812 (η τελευταία το 1919, απλά τελείωσε με την συντριβή του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος, δυστυχώς μαζί με το αντίστοιχο ελληνικό στην Ουκρανία) έστειλε ο εκπρόσωπος του Μ. Ζαχάροβα, προειδοποιώντας εμμέσως μέχρι και με νέα προέλαση των ρωσικών στρατιών στο ίδιο το Παρίσι!

Συγκεκριμένα συνεχάρη… προσωπικά με μία έντονη σκωπτική διάθεση την δήμαρχο του Παρισιού, Άνε Ινταλγκό (Anne Hidalgo) και τον Ε.Μακρόν για την 210η επέτειο από την είσοδο του ρωσικού στρατού στο Παρίσι μετά τη ρωσική νίκη στον πόλεμο του 1812!

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση: «Στην δήμαρχο του Παρισιού, κ. Άνε Ινταλγκό, και σε όλο το ρωσοφοβικό στρώμα των σημερινών γαλλικών αρχών, σας ευχόμαστε καλή επέτειο! Κάποτε, οι προκάτοχοί σας ( Ναπολέων Βοναπάρτης) δεν εκτίμησε την αγάπη της Ρωσίας για την ειρήνη και την πλήρωσε ακριβά.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά σε ισότιμη βάση. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική μας εμπειρία αλληλεπίδρασης με τη Γαλλία στις καλύτερες εκφάνσεις της, αλλά όποιος τολμήσει να επιτεθεί σε εμάς θα έχει την ίδια τύχη με την γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812, η οποία έληξε με την εκδίωξη των εχθρικών δυνάμεων από τη Ρωσία, και έγινε η αρχή του λεγόμενου Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου του 1812-1815, ένα από τα εντυπωσιακά επεισόδια του οποίου ήταν η κατάληψη του Παρισιού από τον Ρωσικό Στρατό στις 31 Μαρτίου 1814».

Και συνεχίζει: «Στην εγχώρια ιστοριογραφία, αυτή η εκστρατεία χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία του ρωσικού στρατού, κατά την οποία, μαζί με τους στρατούς των συμμάχων τότε , Πρωσία, Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία απελευθέρωσαν την Γαλλία από την καταπίεση του Βοναπάρτη», τονίζει η ίδια.

«Η Ρωσία έπαιξε ζωτικό ρόλο στην αποτροπή εδαφικού ακρωτηριασμού των γαλλικών συνόρων και πήρε υπό την προστασία της γαλλικές πόλεις, αποτρέποντας τη λεηλασία τους από τα πρωσικά και αυστριακά στρατεύματα (μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Καποδίστριας).

Ο ρωσικός στρατός, με διάταγμα του Αλέξανδρου Α’ ( μετά από εισήγηση του Κόμη Καποδίστρια), εξασφάλισε το απαραβίαστο των συλλογών του Λούβρου και άλλων γαλλικών μουσείων και ιστορικών μνημείων», υπενθύμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καποδίστριας εκείνος που υπέγραψε και την Συνθήκη των Παρισίων για λογαριασμό της Ρωσίας τον Νοέμβριο του 1815, παίζοντας ο ίδιος τεράστιο ρόλο στην νέα Ευρώπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γρίφος από την Όλγα Γεροβασίλη μετά τις δημοσκοπήσεις για όσα θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Αληθεύει; 248.000 ευρώ για να τραγουδήσει η Μποφίλιου στο Σύνταγμα;

Η Πυθία καταγράφει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Κόλαφος ο Τσακαλώτος διέσυρε δημόσια τους πραξικοπηματίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίσχη σε βάρος Κασσελάκη και βάσης (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...