Το «κόμμα» Τεμπονέρα τρομάζει τον Κασσελάκη – Όλα τα ονόματα

Στην Κουμουνδούρου μπορεί όλοι να λένε ότι θέλουν να πάνε ήρεμα προς το συνέδριο, κανείς όμως δεν κάνει πίσω όσον αφορά την εξυπηρέτηση της δικής του, προσωπικής πολιτικής ατζέντας. Η περιβόητη πια εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης για το ποιος μπορεί από την ευρύτερη Κεντροαριστερά να είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη κοντεύει να διαλύσει το κόμμα πριν ακόμα γίνει.

Τα τρία στελέχη που θα κληθούν να πάρουν θέση στις συζητήσεις για πιθανή μετεκλογική σύμπραξη/συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά χωρίς να έχουν γνώση οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών, έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις επίσημες προεδρικές φρουρές. Ουδείς αναμένει, φυσικά, από τον κ. Χριστοδουλάκη, τον κ. Τεμπονέρα και την κ. Αχτσιόγλου να αμφισβητήσουν τους Ανδρουλάκη, Κασσελάκη, Χαρίτση.

Στην Κουμουνδούρου, όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του paron.gr έχουν πια νέο στόχο, που ακούει στο όνομα Διονύσης Τεμπονέρας. Αν και τα βασικά ηγετικά στελέχη του κόμματος έχουν πάρει πια αποστάσεις από τον πρόεδρο και την πολιτική του, η «προεδρική φρουρά» ετοιμάζεται για αιφνιδιασμό, με αλλαγή στάσης σε βασικά θέματα. Παρότι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους, μένει να φανεί αν θα περάσει από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η διεξαγωγή προκριματικών εκλογών για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έχουν επισημάνει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι αυτές οι προκριματικές εκλογές στη βάση του κόμματος μπορεί να δώσουν την ευκαιρία και σε κάποιο στέλεχος να μετρήσει την αποδοχή του, κάτι που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Ο Τεμπονέρας ήταν στο στόχαστρο όλων πριν από λίγους μήνες, όταν προχώρησε στην ίδρυση της δικής του τάσης, ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η εσωκομματική αντιπαράθεση. Η νέα τάση ονομάστηκε «Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς» και σε αυτή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 27 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νέα τάση συμμετείχαν οι Διάνα Βουτυράκου, Ελένη Ευαγγελοπούλου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Στεφανία Κολυβοδιάκου, Φώτης Λαμπριανίδης, Χρήστος Λαμπρίδης, Μαρία Λουκά, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, Φωτεινή Παντιώρα, Χρήστος Ρόκκος, Βύλη Χατζηνικόλα, Γιάννης Μπουλέκος, Μυρτώ Κοροβέση, Γιώργος Ζάψας, Θέμης Μουμουλίδης, Βλάσσης Τσιόγκας, Φώτης Ζωγλοπίτης, Γιάννης Μεταξιώτης, Βασίλης Σταυρόπουλος, Θάνος Λέρας, Βασίλης Μανωλάκος, Δημήτρης Πέτρας, Μάνος Γαβριηλίδης και Χάρης Τσιόκας. Στην ανακοίνωση-παρέμβασή τους, τότε, τα στελέχη του «Δικτύου» ζητούσαν συνέδριο ισχυρής εναλλακτικής προοδευτικής ταυτότητας προσανατολισμένο στο αύριο. Έκαναν, δε, προαναγγελία για κοινωνικοπολιτικές πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου. Είναι σχεδόν κοινό μυστικό ότι το πρώτο κομμάτι που είναι υποψήφιο για απόσχιση σε περίπτωση νέας κρίσης στο κόμμα είναι η τάση Τεμπονέρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ