Το ΚΚΕ καταδικάζει την κυβέρνηση Μαδούρο

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή πραξικοπηματική ενέργεια και κάθε μόρφωμα που μπορεί να εμφανιστεί με το όνομα και τα σύμβολα του ΚΚ Βενεζουέλας και θα αποτελεί μαριονέτα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και του κράτους της Βενεζουέλας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την υλοποίηση του κατάπτυστου σχεδίου απαγόρευσης του ΚΚ της χώρας.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη και να στηρίζει το ΚΚ Βενεζουέλας, την Κεντρική Επιτροπή, τον ΓΓ σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα, όλα τα μέλη του και τους αγώνες του για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, το κατάπτυστο σχέδιο απαγόρευσης του ΚΚ Βενεζουέλας, που εδώ και καιρό προωθούν το αστικό κράτος, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και το κυβερνητικό – Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV), πέρασε στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του. Το Ανώτατο Δικαστήριο (TSJ) ανακοίνωσε πως κάνει δεκτή την προσφυγή της ομάδας προβοκατόρων που αποτελείται από ελάχιστα πρώην μέλη του ΚΚ και κατά βάση κρατικά/κυβερνητικά στελέχη, και διατάσσει την καθαίρεση της ηγεσίας του ΚΚ Βενεζουέλας και το διορισμό νέας ηγεσίας από την ομάδα προβοκατόρων. Δεν αποκλείεται το επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε προσπάθεια αρπαγής των γραφείων και της περιουσίας του ΚΚ, ακόμα και συλλήψεις στελεχών του.

Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει ήδη διατρανώσει σε όλους του τόνους πως απορρίπτει την επέμβαση του αστικού κράτους στις εσωτερικές του υποθέσεις και πως θα υπερασπιστεί την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια με κάθε κόστος, ενώ καλεί ήδη σε μαζικές συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του Κόμματος.

Το ΚΚΕ απορρίπτει απερίφραστα την απαράδεκτη, αντιδραστική και αντικομμουνιστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που φέρνει σε πέρας κατά παραγγελία τις αποφάσεις της κυβέρνησης του PSUV. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την διεθνιστική του αλληλεγγύη και να στηρίζει το ΚΚ Βενεζουέλας, την Κεντρική Επιτροπή, τον ΓΓ σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα, όλα τα μέλη του και τους αγώνες του για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή πραξικοπηματική ενέργεια και κάθε μόρφωμα που μπορεί να εμφανιστεί με το όνομα και τα σύμβολα του ΚΚ Βενεζουέλας και θα αποτελεί μαριονέτα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και του κράτους της Βενεζουέλας.

Καλούμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα να σταθούν στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας με Γενικό Γραμματέα το σύντροφο Όσκαρ Φιγκέρα και να εκφράσουν άμεσα και αποφασιστικά την διεθνιστική τους αλληλεγγύη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ