Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα – Η Χεζμπολάχ περιμένει

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα – Η Χεζμπολάχ περιμένει. Την ώρα που μαίνονται οι μάχες Ισραήλ – Χαμάς στην τσιμεντένια ζούγκλα της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και συνεχίζονται δίχως έλεος οι βομβαρδισμοί, στους οποίους σκοτώνονται και χιλιάδες άμαχοι, η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι είναι σε επιφυλακή. Ο ηγέτης της απέφυγε να κηρύξει περιφερειακό πόλεμο, αλλά διεμήνυσε πως: «όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά».

Ραδιοφωνικός σταθμός που πρόσκειται στη Χαμάς μετέδωσε πως το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο κατά οικίας του ηγέτη της οργάνωσης, Ισμαΐλ Χανίγιε, στη Γάζα. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τις επιχειρήσεις του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε ασθενοφόρο στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας Αλ Σίφα υποστηρίζοντας ότι «το χρησιμοποιούσε πυρήνας της Χαμάς». Η Χαμάς έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 60 τραυματίες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν «τρομοκρατικούς πυρήνες» της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων και παρατηρητήριό της στον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Ισραήλ.

«Σε γενικές γραμμές μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή «έχει αποτραπεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, στο BBC. «Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε τη σύγκρουση να περιορίζεται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς» είπε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. «Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν, ούτε σύγκρουση σε όλη την περιοχή. Εστιάζουμε στο να περιορίσουμε την υπάρχουσα σύγκρουση» είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ