Το ελληνικό νησί που είναι πρώτο στη λίστα της Vogue με τους καλύτερους προορισμούς για το 2024

Η Vogue, μία από τις πλέον επιδραστικές περιοδικές εκδόσεις στον τομέα της μόδας και του lifestyle, προτείνει στους αναγνώστες της να επισκεφτούν τη Σίφνο, ένα ελληνικό νησί που διατηρεί την αυθεντικότητά του και ξεχωρίζει για την πλούσια γαστρονομία και τη φιλοσοφία του «slow travel». Το Τσελεμεντέ βρίσκεται στην κορυφή μιας λίστας προορισμών που περιλαμβάνει επίσης τη Γρενάδα της Καραϊβικής, το Κίτο του Ισημερινού, την περιοχή Big Sur στην Καλιφόρνια, την Ταγγέρη, το νησί Jeju της Νότιας Κορέας, το Μποντρούμ, τη Μαδαγασκάρη, τη Σερβία, το Παρίσι και την Ισπανική Γαλικία.

Ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος, επισημαίνει ότι η περασμένη τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε με ρεκόρ αφίξεων και τονίζει την πρόθεση του νησιού να διατηρήσει και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Επισημαίνει τη σημασία των μονοπατιών, του πολιτισμού, της φυσιολατρίας, της κουλτούρας και του γαστρονομικού πλούτου της Σίφνου στην τουριστική εμπειρία.

Στο νησί, στα τέλη Μαρτίου, προγραμματίζεται να λάβει χώρα ένας αξιόλογος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος trial, τονίζοντας τη δυναμική της Σίφνου ως προορισμού που συνδυάζει τον τουρισμό με τον αθλητισμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ