Το βρόμικο χτύπημα του πανικόβλητου Μπάιντεν στον Τραμπ

Σε πανικό βρίσκεται προφανώς ο Τζο Μπάιντεν αφού υπολείπεται του Ντόναλντ Τραμπ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των «New York Times» και του Siena College.

Για τον λόγο αυτό, ο 81χρονος (προς το παρόν) πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε, στον δρόμο προς τις κάλπες του 2024, να μετατρέψει την ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους στο Κογκρέσο σε δυναμική αφετηρία της προεκλογικής του καμπάνιας.

Το επιτελείο του να θεώρησε πως μια ομιλία που μεταδίδεται ζωντανά αποτελεί χρυσή ευκαιρία ώστε ο νυν πρόεδρος να μπορέσει με άνεση να ξεδιπλώσει την ατζέντα του ενώπιον των συμπολιτών του.

Αντιθεσμικό χτύπημα Μπάιντεν στον Τραμπ

Αν εξαιρέσει κανείς τη διακοπή που προκάλεσε άνδρας, πατέρας ενός πεσόντος πεζοναύτη, όταν φώναξε το όνομα του γιου του τη στιγμή που ο Μπάιντεν έλεγε πως «η Αμερική είναι πιο ασφαλής σήμερα από ό,τι ήταν πριν αναλάβω καθήκοντα», είναι αξιοσημείωτο πως μεγάλο μέρος της ομιλίας ήταν… αφιερωμένο στον… Τραμπ, δίχως όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του αντιπάλου του.

«Οπως κάνω από τότε που εξελέγην στο αξίωμα, ζητώ από όλους σας, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη το κόμμα, να ενωθείτε και να υπερασπιστείτε τη δημοκρατία μας» τόνισε ο Μπάιντεν στους συγκεντρωμένους βουλευτές, θέτοντας ξεκάθαρα το διακύβευμα της αναμέτρησης του Νοεμβρίου κι αφήνοντας αιχμές, βέβαια, για την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ο Μπάιντεν κατά την ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μνεία στο ακανθώδες ζήτημα της εισροής παράνομων μεταναστών και στην ασφάλεια των νοτίων συνόρων των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρόσφατη διακομματική συμφωνία για τα σύνορα με εντολή του Τραμπ. Συγχρόνως, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «δεν θα υποκλιθεί» στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για «να σταματήσουμε τον Πούτιν».

Τέλος, επανέλαβε κατά την ομιλία του την παρότρυνσή του να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» έξι εβδομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να μπορέσει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στον παλαιστινιακό θύλακο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ