«Το βλέμμα της Έφης ήταν γεμάτο περιφρόνηση, απέχθεια και νεοπλουτίστικη αυταρέσκεια» – Τους πείραξε το instagram του Κασσελάκη και όχι η στήριξη της διαπλοκής στην Αχτσιόγλου

Στο «στρατόπεδο» του μικρού ΣΥΡΙΖΑ, συμβαίνουν πολλά παράξενα, φαιδρά και αστεία που προξενούν χαρμολύπη δηλαδή κλαυσίγελο και τραγέλαφο αλλά και πολύ θόρυβο, δηλαδή τρανταχτά γέλια που ακούγονται πολύ μακριά. Όταν η «Έφη των Γιαννιτσών» πλάσαρε το προφίλ της ευειδούς και μοδάτης, «μεσοαστής» που «προσχώρησε» στην Αριστερά και μέσα στην οποία «ξεχώριζε» βασικά λόγω εμφάνισης και ενδυματολογικών «προτιμήσεων», κανένας –πλην ελαχίστων– δεν πρόβαλαν αντιρρήσεις και μάλιστα πανηγύριζαν όταν ήρθαν τα πρώτα γκάλοπ των Συστημικών Μέσων που αναφανδόν την υποστηρίζουν και μάλιστα της έδιναν πρωτιές που ξεπερνούσαν το 50% (Δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ και στα ΝΕΑ). Τότε, «ούτε γάτα ούτε ζημιά», κανένας δεν παραπονιόταν, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πανηγύριζαν σαν τον πνιγμένο που του πετάνε σωσίβιο από τα 30.000 πόδια… Μερικοί μάλιστα, γυρνούσαν «στα παλιά» υποστηρίζοντας το «έργο» (!) της Υπουργού Έφης Αχτσιόγλου. Και ποιο ήταν αυτό το έργο ακριβώς; Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Μούσγα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Άτεχνος» της 14/10/2018.

«Οι νόμοι 4512/2018 και 4564/2018 ονομάστηκαν «Νόμοι Αχτσιόγλου-Βρούτση» καθώς αποτυπώνουν τη θεσμική σύμπλευση των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και ΝΔ–ΠΑΣΟΚ στο αντεργατικό οπλοστάσιο. Με το νόμο 4512 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατάφερε να ξεπεράσει τον αλήστου μνήμης υπουργό Εργασίας Κωνσταντίνο Λάσκαρη της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης της ΝΔ στο χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Ενώ με το νόμο 4564 έθεσε σε εφαρμογή τις «Διατάξεις για τον κατώτατο μισθό», του ν.4172/2013 του Γιάννη Βρούτση, υπουργού Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις!

Δηλαδή η απόφαση –με τους, τότε, βέβαια όρους– για απεργία χρειαζόταν απαρτία από το ¼ και όχι το ½ των τακτοποιημένων μελών των σωματείων, που όρισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και οι δανειστές με το νόμο 4512/2018!»

Γι’ αυτό το «έργο» επαίρεται η Έφη Αχτσιόγλου. Θα πρέπει να συμπληρώσουμε βέβαια και τις χαρακτηριστικές «πόζες» της τότε Υπουργού Αχτσιόγλου όταν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ. Το βλέμμα της γεμάτο περιφρόνηση, απέχθεια και νεοπλουτίστικη αυταρέσκεια απέναντι στους προλετάριους του ΠΑΜΕ, ταπεινοί και ταπεινότατοι μπροστά στην μεγαλοσύνη της!

Όσοι έχουν «αμφιβολίες» και «ενδοιασμούς» θα πρέπει να δουν τις ανάλογες φωτογραφίες από αυτή την συνάντηση και θα διδαχτούν πολλά για την σχέση «Ύφους και Προσωπικότητας», «Είναι και φαίνεσθαι».

Σήμερα, η Έφη Αχτσιόγλου παριστάνει τον φύλακα (!) της «Αριστερής Παρακαταθήκης του ΣΥΡΙΖΑ», έχοντας δίπλα της μεγάλα ονόματα της ελληνικής «Αριστεροσύνης» όπως του Ν. Φίλη, brand name της Ιστορίας του Σοσιαλισμού και των Επαναστάσεων ή του Α. Μπαλτά κλπ. Η κριτική τους λέει «Όχι» στην Πολιτική του Instagram, αναφερόμενοι προφανώς στον Κασσελάκη. Σοβαρά, αλήθεια; Μα αν υπάρχει ένα κόμμα που λειτούργησε τουλάχιστον απο το 2010 σαν Instagrammer, Facebooker και Twitter maniac είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστώντας την Πολιτική των Τάξεων και των Συνδικάτων με τα Social Media. Τώρα με τον Κασσελάκη θυμήθηκαν τον «αντικαπιταλισμό» εναντίον του Instagram ; Αυτοί που μετέτρεψαν τα «Κοινωνικά Μέσα» στο μοναδικό και αποκλειστικό μέσο πολιτικής, σήμερα διαμαρτύρονται για τον Κασσελάκη που αμφισβητεί την –υποτιθέμενη– πρωτοκαθεδρία του «φαβορί» τους; Πολύ δεν πάει; Και μια ερώτηση στους «επαναστάτες κριτικούς» του Instagram, όπως ο Ν. Φίλης. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε καμιά κριτική στα Συστημικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν με φανατισμό και θρησκευτική ευλάβεια την Έφη Αχτσιόγλου, όταν αυτά ακριβώς τα Συστημικά Μέσα ήταν που είχαν «ξεσκίσει» με την Φαιά Προπαγάνδα τους τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με χυδαιότατο τρόπο; Όταν ο Κασσελάκης χρησιμοποιεί Instagram είναι συστημικός, όταν όμως τα πλέον Συστημικά Μέσα – συστημικότερα δεν υπάρχουν– όπως TA NEA, TO BHMA, o ANT, ο ΣΚΑΙ κλπ εκθειάζουν και προβάλλουν την Αχτσιόγλου, τότε τι Μέσα είναι; Δεν είναι Συστημικά αλλά «Επαναστατικά», μήπως «Αριστερά με σχήμα Ομπρέλας»;

Απόσπασμα από άρθρο του Ηλία Παπαναστασίου στο resaltomag (Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ