Το «Βήμα» του Μαρινάκη διασύρει δίχως αύριο το Πρώτο Θέμα που έπαιξε το βρόμικο – εγκληματικό παιχνίδι του καθεστώτος Μητσοτάκη

Ο «Βηματοδότης» αναφέρεται στο θέμα των ηχητικών με τις συνομιλίες του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών λίγο πριν διαπραχθεί το έγκλημα των Τεμπών και τη διαρροή του στον Τύπο, καθώς και στο μονταρισμένο περιεχόμενο των συνομιλιών που διέρρευσαν ήδη από το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά το τραγικό δυστύχημα και στο οποίο στηρίχθηκε η θεωρία του «ανθρώπινου λάθους». Το μονταρισμένο υλικό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία έχει κυριολεκτικά διασυρθεί για αυτή την ιστορία.

Ο «Βηματοδότης» γράφει σχετικά υπό τον τίτλο “Ζήτημα αξιοπιστίας”:

“Σχετικά με το θέμα της διαρροής των ηχητικών συνομιλιών, της συρραφής τους και της διοχέτευσής τους σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, να πω εδώ, ως «Βηματοδότης», που μετρά δεκαετίες στον ελληνικό Τύπο, πως στη δουλειά μας είναι καλό να μην αφήνουμε να σέρνονται σκιές ούτε να μένουν οι αναγνώστες μας με την απορία. Να το κάνω πιο λιανά. Το μέσο ενημέρωσης που δημοσίευσε το μοντάζ των συνομιλιών μπορεί να μη θέλει να εκθέσει τις πηγές του, κάτι καθ’ όλα σεβαστό. Στο μεταξύ όμως δεν θα πει στους αναγνώστες εάν εξαπατήθηκε; Και εάν εξαπατήθηκε, δεν θύμωσε για το πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία του με την αναπαραγωγή μιας ψευδούς είδησης;”

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ