Το «αμαρτωλό» ευρωκοινοβούλιο: Σχεδόν ένας στους τέσσερις έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που αποκαλύπτει διεθνής έρευνα για τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία 163 εκλεγμένοι ευρωβουλευτές σε σύνολο 704, φέρεται να εμπλέκονται σε 253 υποθέσεις διαφθοράς, παρενόχλησης ή νεποτισμού.

Η έρευνα της γαλλικής «Le Monde», της «L’Echo», του «De Tijd» και άλλων μέσων ενημέρωσης από 22 κράτη μέλη της ΕΕ δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου.

Πρωτοστατεί μεταξύ των σκανδάλων το «Qatargate» ενώ η έρευνα αναφέρεται και στην υπόθεση του πρωτοδίκως καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού.

Η έρευνα σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντόπισε 45 περιπτώσεις διαφθοράς και συγκεκριμένα 29 περιπτώσεις νεποτισμού κατά τις οποίες ένας ευρωβουλευτής χρησιμοποιεί την επιρροή του υπέρ συγγενούς του και 16 περιπτώσεις δωροδοκίας.

Η σεξουαλική παρενόχληση, αποτελεί επίσης σύνηθες φαινόμενο στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Οι εταίροι των ευρωπαίων μέσων ενημέρωσης εντόπισαν 46 περιπτώσεις (φερόμενης ως) άσεμνης συμπεριφοράς στην εργασία, για τις οποίες 37 ευρωβουλευτές ήταν στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων, ενώ σε άλλες 44 περιπτώσεις ευρωβουλευτές ενεπλάκησαν σε απάτη ή υπεξαίρεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ