Το έγκλημα στα Τέμπη «πνίγει» την κυβέρνηση – 5 «πληγές που δεν θα κλείσουν» για το Μαξίμου

Όσο και να προσπαθούν στην κυβέρνηση να «ρίξουν» το σύνολο των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη στη δικαιοσύνη, ενώ σε πολιτικό επίπεδο προσπάθησαν μέσω της Εξεταστικής να «ξεπλύνουν» τις δικές τους ευθύνες, δεν έχουν όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη πάντα γυρνούν επάνω στην κυβέρνηση και πάνω σε όσα έκανε (ή δεν έκανε.)

5 «πληγές« της κυβέρνησης για το έγκλημα στα Τέμπη

  1. Η απόρριψη (από το σύνολο της αντιπολίτευσης και την πλειοψηφία της κοινωνίας) του πορίσματος της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
  2. Το 80% σε δημοσκοπήσεις που θεωρεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει ευθύνες.
  3. Οι «κεραυνοί» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελείας, η οποία, εκτός του ότι συνέδεσε άμεσα με το τραγικό δυστύχημα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επίμαχης σύμβασης 717, δήλωσε άνευ περιστροφών ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια.»
  4. Η αναφορά στο έγκλημα στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
  5. Η αρμόδια Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου δεσμεύτηκε να παραπέμψει τη σχετική αναφορά σχετικά με την τραγωδία στις επιτροπές TRAN και LIBE και να ζητήσει γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απόφαση για να παραπεμφθεί η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην Κομισιόν ήλθε μετά από άλλη μία παρουσία της προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» στις Βρυξέλλες.

Μαρία Καρυστιανού: «Οπλισμένη» με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές

Η Μαρία Καρυστιανού «οπλισμένη» με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές, απευθυνόμενη στα μέλη της επιτροπής PETI του Ευρωκοινοβουλίου, επισήμανε ότι:

«Οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα.[…] Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Με λίγα λόγια σήμερα μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών».

Η απόφαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου να παραπέμψει την υπόθεση στις Επιτροπής TRAN και LIBE και να ζητήσει γραπτή απάντηση από την Κομισιόν δημιουργεί ένα ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον για την κυβέρνηση, καθώς έρχεται μόλις μια ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, στο οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία εμμένει στη λογική του ανθρωπίνου λάθους, ενώ η αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ