Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον βομβαρδισμό στην ορθόδοξη εκκλησία – «Έγκλημα πολέμου» λέει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Αποτροπιασμός και αντιδράσεις από τον ισραηλινό βομβαρδισμό της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα.

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την ώρα που το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων WAFA, μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

Αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά», προσθέτει.

Χαμάς: «Μεγάλος αριθμός μαρτύρων»

Το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στον χώρο μιας εκκλησίας στην πόλη της Γάζας, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι από την επιδρομή «προκλήθηκε μεγάλος αριθμός μαρτύρων και τραυματιών» στον χώρο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το ισραηλινό πλήγμα έμοιαζε να έχει στόχο χώρο κοντά στην εκκλησία, στην οποία έχουν αναζητήσει καταφύγιο πολλοί κάτοικοι της πόλης της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ