Τον κυβερνητικό εταίρο της επόμενης μέρας αναζητά η κυβέρνηση – Πώς «διαβάζει» τη συνέντευξη Ανδρουλάκη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασαν τα στελέχη της κυβέρνησης τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Παρά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός του τρίτου κόμματος εναντίον της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και την πάγια θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, τα κυβερνητικά στελέχη «είδαν» πίσω από αυτή την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη την πρόθεση του να βάλει τις βάσεις για την συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Είδαν δηλαδή με λίγα λόγια, έναν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο καθώς όπως είναι γνωστό, στην πολιτική οι εξελίξεις φέρνουν αλλαγές και υποχωρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε μάλιστα ακόμα ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπογράμμισε ότι: «Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της ακυβερνησίας. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση. Το θέμα είναι να έχει μια σωστή κυβέρνηση».

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς παρά τα όσα λέγονται από κυβερνητικά στελέχη, -ότι δηλαδή δεν έχει χαθεί τίποτα και η αυτοδυναμία είναι πάνω στο τραπέζι γιατί με τα όσα θα κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, το κλίμα θα αλλάξει υπέρ της – οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί δεδομένου ότι το θέμα των Τεμπών έχει αφήσει βαθιά το στίγμα του στην κοινωνία.

Με βάση μάλιστα τις πρώτες δημοσκοπήσεις, κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αποτέλεσμα των εκλογών, τόσο στην πρώτη κάλπη όσο και στη δεύτερη.

Στις αναλύσεις που κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη, εμφανίζονται σχεδόν σίγουρα ότι η κάλπη με την απλή αναλογική θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ΝΔ.

Σε ό.τι αφορά τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται λίγο πιο αισιόδοξα καθώς όπως λένε, εκεί δεν αποκλείεται να επικρατήσει ο φόβος της επανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και να πάνε οι δεξιοί ψηφοφόροι να ψηφίσουν.

Παράλληλα, δίνουν μεγάλη σημασία στην αύξηση που παρουσιάζουν αντισυστημικά κόμματα ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα καρπωθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι πιο ρεαλιστές άλλωστε, παραδέχονται ότι η απουσία του Κώστα Καραμανλή από την έρευνα για το ποιος ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα για τα Τέμπη, περιπλέκει τα πράγματα και αποδυναμώνει το αφήγημα της κυβέρνησης για την αναζήτηση της αλήθειας.

Μάλιστα, εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι από το κάδρο των ευθυνών λείπουν και οι αρμόδιοι υφυπουργοί κ.κ. Μ. Παπαδόπουλου και Γ. Καραγιάννη και του ΓΓ κ. Ι. Ξιφαρά.

Η απουσία αυτών των στελεχών από όλη την διαδικασία της διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται να ακολουθεί την λογική της «κολοκυθιάς» επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε να λέει ότι θα ήταν καλό να πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου να βοηθήσει στην όλη διαδικασία και από την άλλη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν τον προσκάλεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ