Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Χειμερινές Εκπτώσεις

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, εν μέσω των χειμερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, τα μικρότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 11:00 έως τις 18:00, ενώ τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 πρωί έως τις 20:00.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την επόμενη Κυριακή, στις 21 Ιανουαρίου, μέχρι το τέλος των εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Ο εμπορικός κόσμος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να εκμεταλλευτεί τις υψηλές εκπτώσεις που προσφέρονται. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποστηρίξει την αγορά με μέτρα που έχουν ως στόχο την υπεράσπιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Επιπλέον, προτείνεται η επέκταση των εκπτώσεων στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων με συμμετοχή των σούπερ μάρκετ, με σκοπό την καταπολέμηση της ακρίβειας και τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, εκφράζει την ελπίδα ότι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα αποτρέψουν την αθέμιτη κερδοφορία και θα αποτρέψουν παραπλανητικές προσφορές.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται η σημασία της αντίδρασης των καταναλωτών, με προτάσεις για εκπαίδευση του καταναλωτή και υποστήριξη από καταναλωτικές οργανώσεις. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν αγωγές αποζημίωσης για παραβάσεις διατάξεων του ανταγωνισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ