Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία – Ποιοι αποδοκίμασαν τον Τσίπρα και οι υποψίες για τον «ταχυδρόμο» των προεδρικών μηνυμάτων

Συνεχίζονται οι πολιτικοί μετασεισμοί από τις δηλώσεις Γιώργου Τσίπρα που έδωσαν τροφή στα σενάρια πολιτικής εκτροπής για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται συνοπτικά ότι ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας, αφού ξεκαθάρισε την περασμένη εβδομάδα ότι «για εμάς εχθρός δεν είναι το ΚΙΝ.ΑΛ.», έκανε μια απροσδόκητη στροφή, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί για εθνικούς λόγους με το κομμάτι της Κεντροδεξιάς που «δεν είναι με τον Μητσοτάκη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γενικά στο μέλλον ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια κάποια διακομματική συναίνεση. το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού Κέντρου, της δημοκρατικής Κεντροδεξιάς. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς».

Πηγές της Κουμουνδούρου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «δημοκρατία» αποδοκίμασαν τις απόψεις του, λέγοντας ότι σταθερή κομματική θέση παραμένει η συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης. Αν υπολογιστεί όμως ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι «ταχυδρόμος» των κατά καιρούς προεδρικών μηνυμάτων, δύσκολα θα μπορούσε να υποτεθεί ότι κινήθηκε εκτός γραμμής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ