Τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτος ή τέταρτος στις ευρωεκλογές; Τι λένε για Κασσελάκη και Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι πολιτικές εξελίξεις δεν συνιστούν ένα διαδικαστικό πλαίσιο, το οποίο εξελίσσεται με γραμμικό τρόπο. Δεν υπάρχει νομοτέλεια στην πολιτική. Η πολιτική είναι απρόβλεπτη. Και μάλιστα μπορεί να δει κάποιος ακόμη και τα δυναμικότερα come back των μεγαλύτερων loosers της ιστορίας.

Παρακολουθώ και διαβάζω, όπως κι εσείς, τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται τρίτος και σε κάποιες τα ποσοστά του να είναι μονοψήφια. Υπάρχει, ωστόσο, η πεποίθηση στον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και στην ηγετική ομάδα, στα στελέχη, στα μέλη και στους ψηφοφόρους ότι πιο χαμηλά δεν έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει. Ο ίδιος ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε, μάλιστα, και έναν στόχο που μοιάζει με ουτοπία, με τα σημερινά δεδομένα: Είπε ότι στόχος είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές.

Αυτό είναι δύσκολο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξεφορτώθηκε τα βαρίδια και τα δεκανίκια της Δεξιάς και της διαπλοκής, αλλά εξακολουθεί και έχει σοβαρά προβλήματα με την στελέχωσή του. Δηλαδή με το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό δύσκολα θα πετύχει κάτι. Και ο χρόνος τρέχει. Και μπορεί πράγματι στις ευρωεκλογές να είναι τρίτος ή και τέταρτος.

Και μετά; Τι θα συμβεί μετά;

Ήδη λέγονται πολλά, αλλά όσα λέγονται προέρχονται από κύκλους προσκείμενους στο Μέγαρο Μαξίμου. Λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ημερομηνία λήξης. Σε έξι μήνες, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές δεν θα είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε; Οι ίδιο κύκλοι που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι θα επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας την ηγεσία για να κάνει την ανατροπή. Χωρίς τα βαρίδια και τους υπονομευτές. Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει κάνει τη δουλειά.

Λέτε;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ