Τι θα γίνει με το debate στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, τελική απόφαση στη συνάντηση δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τεσσάρων στην Κουμουνδούρου, με το ζήτημα της ημερομηνίας να παραμένει ακόμη ανοιχτό.

Ωστόσο, οι περισσότεροι υποψήφιοι εκτίμησαν πως η όποια τηλεοπτική «τηλεμαχία» πρέπει να γίνει μετά τις 3 Σεπτεμβρίου, οπότε θα διεξαχθεί το διαρκές συνέδριο, καθώς μέχρι τότε παραμένει «ανοιχτή» η δυνατότητα κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Τον συγκεκριμένο προβληματισμό κατανοεί και η πλευρά του Ν. Παππά, που πρότεινε αρχικά και άλλο ντιμπέιτ πριν από το συνέδριο. Οι όποιες αποφάσεις πάντως θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Συναντήσεις για τις ΜμΕ από τον Παππά

Δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας έχει πραγματοποιήσει ο Ν. Παππάς με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της στήριξής τους. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συναντήθηκε με τον Γιώργο Καββαθά, πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ΜμΕ, τη ρύθμιση των χρεών τους και την ουσιαστική στήριξή τους από το κράτος. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα υπάρξουν από μεριάς του και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς ήδη κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το σαββατοκύριακο ο Ν. Παππάς βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ενώ την Πέμπτη υπήρξε μια μαζική συνάντηση με στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία προέκριναν την ανάγκη ριζικών αλλαγών.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταβεί σε Θεσσαλία και Μακεδονία, ενώ το προσεχές διάστημα, όπως σημειώνουν στελέχη από το επιτελείο του, θα προχωρήσει σε μια μεγάλη καμπάνια. Οι συναντήσεις με στελέχη και βουλευτές θα ενταθούν και, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Άγγελος Τόλκας έχει αναλάβει επικεφαλής της καμπάνιας του. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ομάδες υποστήριξης της υποψηφιότητάς του τόσο στο οργανωτικό σκέλος όσο και στο επικοινωνιακό. Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως πρέπει όλες οι πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τη διαχείριση του παρελθόντος, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να προστατευτεί το πολιτικό κεφάλαιο του Αλ. Τσίπρα. Διατυπώνουν, παράλληλα, τη θέση ότι τόσο η στρατηγική της διεύρυνσης όσο και αυτή του μετασχηματισμού του κόμματος δεν ολοκληρώθηκαν για αντικειμενικούς αλλά και για υποκειμενικούς λόγους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ