Τι ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Νετανιάχου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν διεθνή και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να προέτρεψε τον Νετανιάχου να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους συνεχείς βομβαρδισμούς και ετοιμάζεται πιθανώς για χερσαία εισβολή ως απάντηση στην αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Ενώ ο Μπάιντεν εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο Ισραήλ στα δημόσια σχόλιά του την Τρίτη, προφανώς έδωσε έναν σχετικά πιο ισορροπημένο τόνο στην επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times of Israel.

Ο Μπάιντεν επέμεινε περισσότερο από ό,τι σε προηγούμενες επαφές ότι ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει να εργαστεί για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, αναφέρει το NBC, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συντονισμό με την Αίγυπτο για να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τους Παλαιστίνιους αμάχους καθώς και για τους αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας, για να απομακρυνθούν από τον παράκτιο θύλακα, αναφέρει το NBC News.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε πλήρη πολιορκία της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παροχής ηλεκτρισμού, τροφής και νερού. Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε επίσης το πέρασμα της Ράφα, εμποδίζοντας τη μοναδική χερσαία έξοδο από την Γάζα προς την Αίγυπτο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ