Τι εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός», «ένα Συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές».

«Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζοντας: «Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

Σφοδρή κριτική από μέλη της «Ομπρέλας» στον Κασσελάκη

Σφοδρή κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άσκησαν λίγο πριν αρχίσει η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος 9 μέλη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ανάμεσα σε άλλα κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κινείται εκτός των προγραμματικών θέσεων και του Καταστατικού του κόμματος, σημειώνουν ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις στην ομιλία του στον ΣΕΒ ενώ του ασκούν κριτική για την στάση που κράτησε το κόμμα με αφορμή την τελευταία ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει εντός του Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και τάσσονται υπέρ της αριστερής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της μετατροπής του σε κεντρώο συστημικό κόμμα.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επισημαίνουν ότι «δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αλλά «συνεχίστηκε η εκλογική υποχώρησή του, κάτι που σηματοδοτεί στρατηγική ήττα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ