Τι αποκαλύπτει ο Βενιζέλος για την πρόταση Ανδρουλάκη

Μαίνεται η φωτιά που «άναψε» στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο – και όχι τους Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα – στις εκλογές.

Στο κάδρο μπήκε το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012, Ευάγγελου Βενιζέλου που με δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει την πρόθεσή του να επισημάνει τα αυτονόητα και όχι να δηλώσει «ενδιαφερόμενος»

Η δήλωση Βενιζέλου:

«Η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα.

Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως “ενδιαφερόμενο”!».

Μιλώντας στο MEGA, την Παρασκευή, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Προς το παρόν ας κρατήσουμε τη διαπίστωση ότι πλέον όλοι συζητούν και αντιμετωπίζουν το σενάριο μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ως εξίσου λογικό, θεμιτό και πιθανό με το σενάριο μιας μονοκομματικής κυβέρνησης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ