Τι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο: Αυτή είναι η θέση της Ρωσίας απέναντι σε Ισραήλ και Χαμάς

Η Ρωσία τηρεί μια ισορροπημένη προσέγγιση στην παλαιστινο-ισραηλινή σύγκρουση και διατηρεί ίση απόσταση προς τις δύο πλευρές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα «Μόσχα- Κρέμλινο -Πούτιν», ένα απόσπασμα του οποίου ο δημοσιογράφος Παβέλ Ζαρούμπιν  δημοσίευσε στην ιδιωτική του σελίδα στο Telegram , ανέφερε ότι η Ρωσία διατηρεί διάλογο τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν μπορεί παρά να καταδικάσει πράξεις που δεν μπορούν να ονομαστούν αλλιώς παρά ως τρομοκρατία, αλλά δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ποιος είναι ο πρόδρομος της τρέχουσας κατάστασης.

Είναι σημαντικό για τη Μόσχα να διατηρήσει μια ισορροπημένη προσέγγιση, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία έχει μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς τόσο με τους Παλαιστίνιους όσο και με τους Ισραηλινούς.

Η Ρωσία είναι ενωμένη με το Ισραήλ από εκατομμύρια συμπατριώτες που έχουν μετακομίσει σε αυτή τη χώρα και ανησυχούν για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων, είπε ο Πεσκόφ.

«Μόνο αυτό θα μας δώσει το δικαίωμα να συμμετέχουμε στη διαδικασία διευθέτησης στο μέλλον και η Ρωσία μπορεί και θα παίξει ρόλο στη διαδικασία διευθέτησης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη λύπη του για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας αυτό που συνέβαινε παράδειγμα της αποτυχημένης πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή.

Ο Ρώσος ηγέτης ζήτησε να λυθεί το ζήτημα με τον σχηματισμό κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι όλα τα μέρη στη σύγκρουση στο Ισραήλ θα πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν τις ζημιές στους αμάχους στο μηδέν, όπως σημειώνεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ