Την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης στηρίζει ο ΤΑΡ – Κόμβος για τα Βαλκάνια η Ελλάδα

Το πλάνο για την αύξηση της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που θα συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από τη ρωσική Gazprom περιγράφει η εταιρεία διαχείρισης του αγωγού, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως προκύπτει από την τοποθέτηση της εταιρείας, ο αρχικός στόχος για αύξηση των παραδόσεων φυσικού αερίου άμεσα, στα 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από εφέτος (έναντι 8,1 δισεκ. το 2021) είναι εφικτός, δεδομένου ότι κατά το πρώτο εξάμηνο παραδόθηκαν περίπου 6 δισεκ. κ.μ.. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία για τον διπλασιασμό της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού στα 20 δισεκ. κυβικά μέτρα το χρόνο, ωστόσο το market test που θα κρίνει την τελική απόφαση προβλέπεται να γίνει το 2023.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.