Τσετσένοι κινούνται στο Ροστόφ για να καταστείλουν την ανταρσία του Πριγκόζιν και να το ανακαταλάβουν

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για κίνηση φάλαγγας Τσετσένων με τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-82A η οποία κινείται κοντά στο Ροστόφ όπου η Wagner έχει εγκαταστήσει το αρχηγείο της, ενώ ελέγχει και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βορονέζ

Σημειώνεται ότι ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην καταστολή της ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν αλλά και να χρησιμοποιήσουν σκληρές μεθόδους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Καντίροφ και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, ανακοίνωσε ότι στέλνει τους άνδρες του σε «περιοχές έντασης», καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλη ανταρσία από την οργάνωση Wagner, κυρίως στο Ροστόφ, στην νότια Ρωσία.

Νωρίτερα, η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει την πρωτεύουσα της Ρωσίας, ανεστάλη προσωρινά σήμερα εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την Wagner.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους βίντεο με τον περίγυρο της Μόσχας να είναι στρατοκρατούμενος, ενώ ισχυρές δυνάμεις υπάρχουν και στο Κρεμλίνο.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως ο Πούτιν παραμένει και εργάζεται στο Κρεμλίνο, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει εγκαταλείψει τη Μόσχα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ