Τεράστιο πρόβλημα για το Μαξίμου η τροπολογία για τους μετανάστες – Αυξάνεται η απόσταση Μητσοτάκη-Σαμαρά

Οι διαφορές ανάμεσα σε Μητσοτάκη και τον Σαμαρά οξύνονται με αφορμή την τροπολογία που αφορά στη μονιμοποίηση των μεταναστών που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια παραμονής στη χώρα.

Χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τις ενστάσεις που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε αυτή την ομιλία από το γραφείο του και όχι από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει πολλά αφού κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο βρίσκεται και η σχετική τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

ΟΣύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις να μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να συγκρατηθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν γι’ αυτό το θέμα αλλά και για να μην φανεί ότι πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά στοιχίζονται αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η περίπτωση κομματικής πειθαρχίας προφανώς δεν αφορά τον πρώην πρωθυπουργό και γι’ αυτό όλα τα βλέμμα είναι στραμμένα πάνω του.

Όλοι αναμένουν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα το τραβήξει μέχρι τα άκρα, πηγαίνοντας στη Βουλή με σκοπό να καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία ή εάν θα απέχει από τη διαδικασία προκειμένου να μην πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις.

Επιπλέον οι βουλευτές που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμάρα είτε έχουν τις ίδιες απόψεις με τον πρώην πρωθυπουργό, είτε εκλέγονται σε περιοχές που οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι απέναντι στους μετανάστες.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα ψηφίσει την σχετική τροπολογία στο Μέγαρο Μαξίμου, φοβούνται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τη ΝΔ αναδεικνύοντας την πολυφωνία που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα γι’ αυτό το θέμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα στη σχετική τροπολογία ζητώντας από τον πρωθυπουργό να την αποσύρει, ενώ στην απάντηση της κυβέρνησης, διέρρευσε σχόλιο με το οποίο απλώς επικαλούνταν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που στο παρελθόν είχε διαψεύσει ένα ενδεχόμενο τέτοιας ρύθμισης, που σήμερα όμως φέρνει η κυβέρνηση!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ