Τα όνειρα του Νίκου Ανδρουλάκη μετά το δώρo της Αχτσιόγλου και της ομάδας της

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Ν. Ανδρουλάκης έθετε –δημόσια– ως στόχο μείζονος σημασίας στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα, ορισμένοι μειδίασαν και άλλοι τον χαρακτήρισαν εκτός πραγματικότητας. Μετά τα πρόσφατα, δραματικά, γεγονότα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο στόχος αυτός δεν είναι απλά εντός πραγματικότητας, έχει και πολλές πιθανότητες να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με το paron.gr στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ παράθυρο ευκαιρίας για το Κίνημα και αναμένουν με εύλογη αγωνία τις νέες δημοσκοπήσεις. Με την προσδοκία ότι η μικρή απόσταση (μία με δύο μονάδες) που είχαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μικρύνει κι άλλο, ίσως και να έχει μηδενιστεί. Οι πρώτες ενδείξεις συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι η κρίση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τελειώσει σύντομα. Θεωρούν, δε, ότι οι αποχωρήσεις στελεχών θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και παράλληλα θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις και η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ των αντίπαλων πλευρών. Θα περάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι να καθίσει η σκόνη της διάσπασης και να διαμορφωθεί ο χάρτης στον χώρο της Αριστεράς. Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση και να ενισχύσει τη δυναμική του, με σταθερό στόχο τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές και τη διεκδίκηση της εξουσίας στις εθνικές εκλογές. Οπότε κι αν επιλέξει ο Κυρ. Μητσοτάκης να στήσει εκ νέου κάλπες. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύ­ουν ότι οι εξελίξεις θα αποκτήσουν άλλη δυναμική, αν στις επόμενες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα. Καθώς θα μεγεθύνεται η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, όλο και περισσότεροι πολίτες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα στρέφο­νται προς το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, δεν έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν από μόνα τους προς την κατεύθυνση αυτή. Για τον λόγο αυτό, ηγεσία και στελέχη θα εντείνουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες τους εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Με στοχευμένες περιοδείες ανά την επικράτεια αλλά και νομοθετικές ή άλλες παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμπιστευτούν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ», τονίζουν. «Να βεβαιωθούν ότι το Κίνημα έχει και θέσεις και προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, έχει και κυβερνητικό πρόγραμμα», προσθέτουν.

Στο προσεχές διάστημα η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει έμφαση σε θέματα δικαιοσύνης και διαφάνειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, αναμένουν σημαντικές εξελίξεις από τον χώρο της δικαιοσύνης όσον αφορά το μέτωπο των υποκλοπών. Όπως υποστηρίζουν, τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα αποκαλύψουν σε όλο τους το μεγαλείο τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου για τη συγκάλυψή τους και την ατιμωρησία των πραγματικά υπευθύνων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ