Τα «χαρτιά» του ανοίγει σήμερα ο Μητσοτάκης για τις επόμενες εκλογές – Οι τρεις λέξεις «κλειδιά» που θα χρησιμοποιεί η ΝΔ

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει τον οδικό χάρτη βάσει του οποίου η ΝΔ θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές ενώ οι υπουργοί της κυβέρνησης θα αναφερθούν στις επιδιώξεις της επόμενης μέρας.

Βασικό στοιχείο του αφηγήματος του πρωθυπουργού θα είναι η αυτοδυναμία, το σχέδιο ανάπτυξης για την επόμενη τετραετία, οι τομείς στους οποίους θα στηριχτεί, καθώς επίσης και η προσέγγιση των πολιτών μέσα από την πολιτική που ακολουθήσει η κυβέρνηση του.

Όλα αυτά, ενώ πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τις πρώτες κάλπες να στήνονται ανάμεσα στις 26 Μαρτίου και τις 9 Απριλίου ενώ οι δεύτερες κάπου μέσα στις αρχές Μαΐου.

Στην πορεία προς τις κάλπες πάντως τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επιχειρούν να απευθυνθούν σε όλες τις κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μην έχουν απώλειες που θα τους στοιχήσουν την αυτοδυναμία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται προβληματισμένοι καθώς οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ χάνει ψηφοφόρους προς τα δεξιά της ενώ από τις απώλειες που έχει το ΠΑΣΟΚ τις περισσότερες τις καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναζητούν τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως όλες τις πρόσφατες ομιλίες του αναφερόμενος στην προεκλογική τακτική του κόμματος του τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η στόχευση στο πατριωτικό κοινό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δυσαρεστημένοι δεξιοί πολίτες ψηφοφόροι φαίνεται να κατευθύνονται προς τα μικρότερα πατριωτικά κόμματα που βρίσκονται στην Βουλή ή να φλερτάρουν με τα ακροδεξιά μορφώματα τα οποία επιδιώκουν και πάλι την είσοδο τους στο κοινοβούλιο.

Ο χαρακτηρισμός λαϊκό κόμμα έχει να κάνει προφανώς με το κομμάτι εκείνο της παραδοσιακής δεξιάς το οποίο ξεκίνησε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πορεύθηκε διαχρονικά με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τον προοδευτικό χαρακτήρα του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επικαλείται καθώς γνωρίζει ότι οι νεοφιλευθέροι ψηφοφόροι υιοθετούν τις προοδευτικές και εκσυγχρονιστικές απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει η κυβέρνηση. Μιλάμε δηλαδή για τους ψηφοφόρους που συντάχθηκαν προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές του 2019.

Την ίδια στιγμή ωστόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει γκρίνια για την πλειοδοσία μέτρων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου με την λογική «ότι κοντεύουν να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ.»

Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός κινείται πλέον με τη λογική των επιδομάτων την στιγμή που μιλάει για ανάπτυξη στην χώρα.

Ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι αποδοκιμάζουν τη δίμηνη παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, που εξήγγειλε ο Χρήστος Σταικούρας αφού μπορεί να μην έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα, – αφού οι φόροι θα προσμετρηθούν στο 2022, αλλά δίνει την εντύπωση ότι και η ΝΔ λειτουργεί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Με την λογική του «πάρτα όλα».

Το ίδιο λένε μάλιστα και για την παράταση για τρεις ακόμα μήνες της επιδότησης με 15 λεπτά το λίτρο, του πετρελαίου θέρμανσης, μέτρο το οποίο μάλιστα δεν αναμένεται να αποδώσει ιδιαίτερα καθώς οι αυξήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ