Τα σχέδια Ανδρουλάκη για το όνομα και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ – Ποιους προσεγγίζει για υποψηφίους (Όλα τα ονόματα)

«Επιστροφή στις ρίζες» σηματοδοτούν οι κινήσεις και οι εν εξελίξει πολιτικές πρωτοβουλίες του Ν. Ανδρουλάκη. Ε­κτίμηση που ενισχύεται (εδραιώνεται) από τις καθ’ όλα εξακριβωμένες πληροφορίες, που αναφέρουν ότι στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου για την κατακύρωση του ονόματος ένα από τα συνθετικά του θα είναι η λέξη «ΠΑΣΟΚ». Η επιλογή του αυτή έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Συμβολικό διότι θα επαναφέρει τη δημοκρατική παράταξη στη βάση της, συνδέοντάς την με την ιστορία της, συνυφασμένη με αγώνες και εκλογικές νίκες υπό την ηγεσία του Ανδρ. Παπανδρέου.

Ουσιαστικό διότι θα την επανατοποθετήσει στο «αρχέγονο» πολιτικό και ιδεολογικό της πλαίσιο. Είναι γεγονός αδιαμφησβήτητο ότι η αλλαγή του ονόματος με το άχρωμο πολιτικά «Κίνημα Αλλαγής» είχε απογοητεύσει αρκετούς από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία, ένα μεγάλο τμήμα τους είχε αποχωρήσει ή αποστασιοποιηθεί, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ θα ξυπνήσει μνήμες και θα λειτουργήσει ως κράχτης για τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, ώστε να ενεργοποιηθεί πολιτικά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί (και ενισχυθεί) η δυναμική που καταγράφει στο χρονικό διάστημα από τις εσωκομματικές εκλογές μέχρι και σήμερα. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ο Ν. Ανδρουλάκης αποφάσισε να οργανώσει εσωκομματικό δημοψήφισμα για το όνομα, για να κρατήσει σε εγρήγορση τον κόσμο της παράταξης.

Στο ίδιο πάντα πλαίσιο της σύνδεσης της δημοκρατικής παράταξης με το παρελθόν, ο κ. Ανδρουλάκης σχεδιάζει και θα επιδιώξει την ενεργοποίηση στελεχών που είχαν καταγράψει –κυρίως την περίοδο Σημίτη– σημαντική πολιτική διαδρομή, με την προοπτική να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Στη σχετική λίστα της Χαριλάου Τρικούπη σε περίοπτη θέση βρίσκεται το όνομα του πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη, ο οποίος επί αρχηγίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά ασκούσε σκληρή κριτική στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα, ή­ταν αρκετές οι φορές που με δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κρίνει θετικά αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, γεγονός που κατά καιρούς είχε πυροδοτήσει σενάρια για συνεργασία ή ακόμη και για ένταξη στη Νέα Δημοκρατία. Σενάρια που ποτέ δεν… δικαιώθηκαν, ενώ το τελευταίο διάστημα ο κ. Φλωρίδης έχει σιγήσει και αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Τα άλλα πρόσωπα που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει προσεγγίσει η Χαριλάου Τρικούπη για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές είναι ο Νάσος Αλευράς και η Μιλένα Αποστολάκη. Στο μεταξύ, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζει τον διμέτωπο αγώνα της. Με αφορμή την πλήρη εξόφληση των δανείων της χώρας προς το ΔΝΤ, σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το επιχείρημα ότι ευθύνονται αμφότερα τα κόμματα για την περιπέτεια που έζησε η χώρα και ο ελληνικός λαός την περίοδο των Μνημονίων. Υπογράμμισε δε ότι «η περιπέτεια θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα –όπως στην Πορτογαλία–, αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στον διχασμό».

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ