Τα σενάρια στο Μαξίμου για μικρό και μεγάλο ανασχηματισμό

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απέκλεισε το ενδεχόμενο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης όμως εδώ και κάποιες μέρες συμβαίνει μίνι «ανασχηματισμός» στο Μέγαρο Μαξίμου (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Όσον αφορά στα καθήκοντα του Σ. Παπασταύρου, αποφασίστηκε να μοιραστούν μεταξύ των δύο άλλων υπουργών Επικρατείας, με τον Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες, αφού επωμίζεται επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, και τον Άκη Σκέρτσο να αναλαμβάνει αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη να αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Η θέση του Γ. Μπρατάκου επανέρχεται σε επίπεδο γενικής γραμματείας και την αναλαμβάνει ο Στέλιος Κουτνατζής, με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού. Έτσι, η θέση αυτή αποκτά πιο «τεχνοκρατικό» χαρακτήρα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει μαζί με τον Στ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Μπορεί ο Μητσοτάκης να μην θέλει μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που ισχύει και για το πρωθυπουργικό γραφείο, η αίσθηση που υπάρχει μετά τις παρεμβάσεις λόγω των παραιτήσεων είναι ότι μετά το τέλος των ευρωεκλογών αναμένεται ανασχηματισμός και μάλιστα ριζικός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ