Τα δύο σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν ο Πάνος Καμμένος και η Πόπη Τσαπανίδου

Από σοκ σε… σοκ βαδίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ! Την ώρα που προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, οι εξελίξεις έρχονται να επιβαρύνουν κι άλλο το ήδη βαρύ κλίμα.

Οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο Π. Καμμένος, υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό αναταραχή, καθώς βρήκαν το κόμμα στη χειρότερη φάση του.

Ειδικά, δε, η εκδοχή ότι ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε τη Συμφωνία έχοντας λάβει υπόσχεση ότι θα του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα σχόλια, αρκετά από αυτά επικριτικά. Η επίσημη αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν ότι τα λεγόμενα του κ. Καμμένου συνιστούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. Ο πρώην υπουργός επανήλθε δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη περίοδο.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα περί βραβείου Νόμπελ στον κ. Τσίπρα δεν ακούγονται για πρώτη φορά αυτές τις μέρες. Είχαν κυκλοφορήσει όσο ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη πρωθυπουργός και η διαρροή είχε γίνει από το περιβάλλον του. Που σημαίνει ότι αντιμετώπιζαν ως… σοβαρή πιθανότητα μια τέτοια εξέλιξη!

Το δεύτερο σοκ, σαφώς μικρότερης εμβέλειας, ήρθε από την πλευρά της Π. Τσαπανίδου, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τίτλους τέλους στη σύντομη θητεία της στη θέση αυτή και γενικότερα στο κόμμα. Η παραίτησή της ήταν σχεδόν… επιβεβλημένη μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα, καθώς υπήρξε προσωπική του επιλογή. Κάτι που αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν δει με καλό μάτι. Άλλωστε η Π. Τσαπανίδου δεν υπήρξε ποτέ μέλος του κόμματος, αν και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί, λόγω της υποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλά ποσοστά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ