«Τα γυρίζει» ο Τζο Μπάιντεν για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα

«Κωλοτούμπα» από τον Τζο Μπάιντεν για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα, για την εμφανιζόταν υπεραισιόδοξος (κρατώντας ένα παγωτό στο χέρι).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε χθες πως φαίνεται δύσκολη η επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού την Κυριακή, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά (χωρίς το παγωτό αυτή τη φορά).

Ο 81χρονος Αμερικανός Πρόεδρος δεν έκρυψε την ανησυχία του για έξαρση της βίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε περίπτωση που οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Υποστήριξε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να επιτρέψει τη μεταφορά περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα: «Ναι», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πρέπει να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει τη μεταφορά της βοήθειας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, «συνελήφθη» να λέει πως ανέμενε να έχει μια ειλικρινή συζήτηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τον πόλεμο στη Γάζα. «Θα πρέπει να καταλάβει», είχε πει ο ηγέτης των Δημοκρατικών το βράδυ της Πέμπτης στο περιθώριο της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης — σύμφωνα με βίντεο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης — στο οποίο ο πρόεδρος μιλούσε σε γερουσιαστή πιστεύοντας ότι είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση και δεν φαινόταν να γνώριζε πως υπήρχε μικρόφωνο εκεί κοντά.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε την τέταρτη ρίψη από αέρος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, μεσούσης μιας εν εξελίξει ανθρωπιστικής καταστροφής στον πυκνοκατοικημένο παράκτιο θύλακα.

Η Χαμάς κάλεσε την Παρασκευή τους Παλαιστίνιους να «κινητοποιηθούν» και να «συρρεύσουν» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο τέμενος Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ, όπου υπάρχουν φόβοι για εντάσεις κατά την περίοδο αυτή, έπειτα από πέντε μήνες πολέμου στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Παράλληλα, η Χαμάς διεμήνυσε πως δεν θα κάνει «κανένα συμβιβασμό» στις απαιτήσεις της για οριστική εκεχειρία και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να συμφωνήσει σε απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ