Τέμπη: Η αντιπολίτευση πιέζει και ζητά νέα κλήση σημαντικών μαρτύρων – «Στοπ» από τη Νέα Δημοκρατία

«Στον τοίχο» στριμώχνουν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τη διαβίβαση της ογκώδους, πλην ελλιπούς, δικογραφίας για την τραγωδία στα Τέμπη από την εισαγγελία εφετών Λάρισας, ζητώντας να ανοίξουν εκ νέου οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ώστε να κληθούν οι κρίσιμοι μάρτυρες που αποκλείστηκαν. Την ίδια ώρα, προκαλεί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση για τα Τέμπη, μέσω του Παύλου Μαρινάκη.

«Ζητάμε το αυτονόητο, να κληθούν οι ουσιώδεις μάρτυρες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον τέως υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μετά τις καταθέσεις στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς φαίνεται ότι ενημερώνονταν για το έλλειμμα ασφαλείας των σιδηροδρόμων.

Τα κόμματα ζητούν την κλήση για κατάθεση o πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας, o πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος λέγεται ότι είχε ενημερώσει τον Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, καθώς και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Χρήστος Κατσιούλης, υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ και πρώην πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του συστήματος ETCS, από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022, στέλνοντας επιστολή στη διοίκηση της εταιρείας για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμβάσεων ανάταξης της σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης.

Ο Βασίλης Κόκκαλης έβαλε στο κάδρο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο που φέρεται –όπως είπε- να έδωσε εντολή για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

Από τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή και από σήμερα μπορούν να λάβουν γνώση τα κόμματα, απουσιάζουν, οι απολογίες των κατηγορουμένων, αλλά και άλλα έγγραφα.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Το προεδρείο πάντως, της εξεταστικής επιτροπής πάντως, παρά τις χθεσινές διαρροές περί παράτασης της προθεσμίας υποβολής των πορισμάτων, αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. «Με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμο η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί», αναφέρει

Παράλληλα, η κατάθεση του Mauricio Capotorto, του ισχυρού άνδρα της Hellenic Train διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για περαίτερω επεξεργασία. Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή είχε αποφασίσει ομοφώνως να διαβιβαστεί η κατάθεσή του στον εφέτη ανακριτή με το ερώτημα της ψευδορκίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...