«Τέλος καλό, όλα καλά» για 100 Θεσσαλονικείς που είχαν εγκλωβιστεί για 17 ώρες (vid)

Μετά από 17 ώρες, οι 100 Θεσσαλονικείς απεγκλωβίστηκαν από τον παγετώνα που ακινητοποίησε τα λεωφορεία τους στον δρόμο από Πράγα προς Βιέννη.

Το ταξίδι των Χριστουγέννων μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους επιβάτες, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 17 ώρες σε δρόμο που οδηγούσε από την Πράγα προς τη Βιέννη.

Η αρχική αεροπορική τους εξόρμηση από τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου εξελίχθηκε σε δραματική περιπέτεια. Αφού προσγειώθηκαν στην Πράγα, επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία με προορισμό τη Βιέννη, όμως τα ακραία καιρικά φαινόμενα παρέλυσαν το εθνικό δίκτυο της χώρας.

Οι 100 Έλληνες επιβάτες, περιλαμβανομένων ηλικιωμένων και παιδιών, παρέμειναν χωρίς νερό και φαγητό. Η αντίδρασή τους στράφηκε προς την πρεσβεία, αλλά η απάντηση ήταν πως βρίσκονται σε ξένη χώρα με δεμένα τα χέρια.

Μετά από 17 ώρες, τα εκχιονιστικά έφτασαν επιτέλους και επέτρεψαν τη συνέχιση του ταξιδιού τους προς τη Βιέννη, ενώ η κατάσταση ήταν εξαιρετικά εξουθενωτική.

Οι επιβάτες επισημαίνουν ότι, αυτή τη στιγμή, οι διακοπές είναι απώλεια και επικεντρώνονται στο να βρουν καταφύγιο για το βράδυ, εκφράζοντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο αποκλεισμού από τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση και την ουρά οχημάτων που έχει δημιουργηθεί στο εθνικό δίκτυο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ